Ολυμπιακός - Ουίπεστ 18-11: Με όπλο την επίθεση στον τελικό της Euroleague

Ολυμπιακός - Ουίπεστ 18-11: Με όπλο την επίθεση στον τελικό της Euroleague

bet365

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την Ουίπεστ και το απόγευμα της Κυριακής είναι έτοιμος να στεφθεί για 3η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στην υδατοσφαίριση γυναικών, σηκώνοντας την κούπα μέσα στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός έχοντας επιθετικό πλουραλισμό νίκησε την Ουίπεστ με 18-11 στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά και προκρίθηκε άνετα και με στιλ στον τελικό του Final 4 της Euroleague στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού είναι έτοιμες το απόγευμα της Κυριακής (3/4, 17:00) να γράψουν ιστορία, να διατηρήσουν το ευρωπαϊκό στέμμα και να φθάσουν στις τρεις κατακτήσεις στην Euroleague. Ο αντίπαλος θα βγει από το 2ο ημιτελικό (19:00) ανάμεσα στην ισπανική Σαμπαντέλ και την ιταλική Πάντοβα.

Ολυμπιακός πόλο

Ασταμάτητος στην επίθεση, «σκιά» τα εννέα γκολ της Κέστελι

Ο πρώτος ημιτελικός του Final 4 είχε για απόλυτο αφεντικό, όπως αναμενόταν. Στο κατάμεστο «Παπαστράτειο» οι πρωταθλήτριες Ευρώπης είχαν πολλές λύσεις στην επίθεση, σε έναν ημιτελικό 29 γκολ.

Γεγονός που σημαίνει πως από ένα σημείο και μετά έγινε ελεύθερο παιχνίδι. Μοναδικό σημείο που θα πρέπει να προβληματίσει τον Αλεξάνταρ Τσίριτς είναι τα 11 γκολ στην άμυνα. Αξιοσημείωτη η επίδοση της σπουδαίας Ρίτα Κέστελι, με τη Μαγυάρα να πετυχαίνει 9 γκολ σε 12 σουτ.

Έχοντας πέντε διαφορετικές σκόρερ ο Ολυμπιακός πήρε αμέσως τα ηνία του αγώνα, φθάνοντας στο 4-1 και 5-3. Το «ερυθρόλευκο» σερί 3-0 σε διάστημα δύο λεπτών, συν το γκολ της Ράνεϊ, έφεραν τον Ολυμπιακό στο 9-3 στα 2:53 του β' οκτάλεπτου, με την πλάστιγγα της νίκης να έχει ήδη γύρει προς στην πλευρά του Ολυμπιακού.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ
 Η Νικόλ Ελευθεριάδου έχει «οπλίσει» και εκτελεί


Εκεί άρχισε το ρεσιτάλ της Κέστελι, με δύο δικά της γκολ η Ουίπεστ μείωσε σε 9-5, δύο νέα κολλητά γκολ από την Κέστελι έκανε 10-7, όμως μια παίκτρια δεν μπορούσε να νικήσει αυτόν τον Ολυμπιακό.

Οι Ελευθεριάδου, Κρίστμας και Βασιλική Πλευρίτου επανέφεραν την τάξη, 13-7 στα 2:39 του 3ου οκτάλεπτου, με τον ημιτελικό να κυλά και να ολοκληρώνεται σε αυτό το ρυθμό, με την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου να διαμορφώνει το τελικό 18-11, 4:04 πριν από το τέλος και να δίνει ραντεβού για την κούπα για το απόγευμα της Κυριακής.

Ολυμπιακός πόλο


Τα οκτάλεπτα: 5-3, 5-2, 4-4, 4-2

Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ράνεϊ 1, Βασιλική Πλευρίτου 4, Κίρα Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

Ουίπεστ (Μπέντσουρ): Μαγκιάρι, Αουμπέλι, Άμπελ-Άνταλ, Φόργκας, Σουζ, Κέστελι 9, Φάραγκο, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Μάσαϊ 1, Περεζτέγκι, Γκολεπένζα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα