Θοδωρής Βλάχος: «Μέσα από τις απώλειες, φτάνεις στην κορυφή»

Αντώνης Πατσούρας
Θοδωρής Βλάχος: «Μέσα από τις απώλειες, φτάνεις στην κορυφή»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, γράφει στο Gazzetta για τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του και την κορυφαία που είναι η άνοδος στο 2ο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την 8η Αυγούστου 2021 ο Θοδωρής Βλάχος οδήγησε την εθνική ομάδα πόλο της Ελλάδος στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της, στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Τρία χρόνια πριν, το 2018, είχε "ανεβάσει" τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης ενώ το 2015 η Ελλάδα ήταν στο 3ο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

πολο ελλαδα

Ο Θοδωρής Βλάχος γράφει στο Gazzetta για την πορεία ως το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο ξεχωρίζοντας τις σπουδαιότερες στιγμές της προπονητικής του καριέρας, η οποία μετράει 20 έτη, ενώ "δηλώνει" αποφασισμένος για νέες επιτυχίες στα επόμενα χρόνια.

«Κορύφωση στο Τόκιο αλλά οι προκλήσεις δεν σταματούν ποτέ»

«Κοιτώντας πίσω στον χρόνο μπορώ να ξεχωρίσω πολλές σημαντικές στιγμές στην προπονητική μου διαδρομή. Δεν μπορώ να παραλείψω και θέλω οπωσδήποτε να συμπεριλάβω την περίοδο που ήμουν στον Ολυμπιακό ως βοηθός προπονητή, μια περίοδο που ήταν για μένα το μεγάλο σχολείο για την λαμπρή δεκαετία που ακολούθησε.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν η άνοδος στην κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακο το 2002. Ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για τον Ολυμπιακό ήρθε στη Βουδαπέστη απέναντι στην "οικοδέσποινα" Χόνβεντ με προπονητή τον Ζόλταν Κάσας.

ολυμπιακος 2002

Τις επόμενες αξέχαστες στιγμές θα τις κατατάξω από το 2011 έως και σήμερα και θα τολμήσω να μην επιλέξω κάποιον από τους πολλούς εγχώριους τίτλους που κατακτήσαμε με τον Ολυμπιακό.

Ήμουν από τους τυχερούς προπονητές που μου δόθηκε η ευκαιρία με τον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα να προπονώ τους κορυφαίους αθλητές, Έλληνες και ξένους, και να καθοδηγώ τις ομάδες μου (Ολυμπιακός,Ελλάδα) στις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Ευρώπης και του πλανήτη.

πολο 1

«Αφετηρία το χάλκινο στο Καζάν»

Η πρώτη μεγάλη στιγμή και η αφετηρία για την σπουδαία συνέχεια ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015 με την εθνική ομάδα. Ένα μεταλλιο, που ήρθε απέναντι στην Ιταλία και συνοδεύτηκε με την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακους Αγώνες του 2016.

Την επόμενη χρονιά ήταν η σειρά,του Ολυμπιακού να εισέλθει σε τροχιά ευρωπαϊκών τίτλων. Ήταν στη Βουδαπέστη το 2016, με την πρώτη μας συμμετοχή σε τελική φάση αλλά και στον τελικό του Champions League, για πρώτη φορά μετά από το 2002.΄

Αν ο τελικός συνοδεύτηκε από ήττα η στιγμή αυτή ήταν η αρχή για την κυριαρχία της ομαδας πόλο του Ολυμπιακού τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη.

πολο 2

Φτάνω στο 2018 όπου κατακτήσαμε στη Γενοβα το βαρύτιμο τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην «οικοδέσποινα» και πανίσχυρη Προ Ρέκο. Ένας τίτλος και μια επιτυχία που θα μείνει στην ιστορία για τον Ολυμπαικο και το ελληνικό πόλο.

Θα σταθώ επίσης στην επόμενη χρονιά (2019) και την προσπάθεια μας να κάνουμε το back to back με μεγάλη πρόκριση στον τελικό και πάλι επί της Προ Ρέκο. Χάσαμε στα πέναλτι και απωλέσαμε μια μεγάλη ευκαιρία για να είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης για 2η σερί χρονιά.

πολο

«Τυχερός για Ολυμπιακό και Ελλάδα»

Το αποκορύφωμα όλων των μεγάλων αγώνων, η μεγαλύτερη στιγμή της πορείας μου και της ελληνικής υδατοσφαίρισης, είναι η κατάκτηση του ασημένιου Ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

Είναι η κορυφαία στιγμή και κλείνει μια μαγική δεκαετία για την ελληνική υδατοσφαίριση αλλά και για μένα προσωπικά ως προπονητής δύο από των κορυφαίων ομάδων στο Ευρωπαικό και Παγκόσμιο στερέωμα, τον Ολυμπιακό και την Εθνικη Ανδρων.

Στα 20 χρόνια της προπονητικής μου διαδρομής, ξεχώρισα δύο χαμένους τελικούς, δύο χαμένους τίτλους σαν μεγάλες αθλητικές μου στιγμές γιατί τα συναισθήματα και οι προσδοκίες που γέννησαν αυτές οι απώλειες, μας έκαναν πιο δυνατούς για τις επόμενες «χρυσές» επιτυχίες μας.

πολο 1

Αυτός είναι ο σωστός δρόμος για να φτάσεις στην κορυφή αρκεί να ερμηνεύσεις και να εκμεταλλευτείς όπως πρέπει ότι συμβεί στην πορεία σου. Οι προκλήσεις δεν σταματούν ποτε και ανυπομονώ να ζήσω πιο έντονα την επόμενη δεκαετία με μεγάλες κορυφαίες και έντονες αθλητικές στιγμές».

Θοδωρής Βλάχος υπήρξε αθλητής της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού για περισσότερα από 10 χρόνια και μετά από 5 χρόνια ως βοηθός προπονητή, από το 2011 είναι πρώτος προπονητής στην ομάδα του Πειραιά την οποία και έχει οδηγήσει στην κατάκτηση 21 τίτλων. Από το 2014 έως σήμερα είναι ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών της Ελλάδος. Το 2021 την οδήγησε στο ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2015 στο χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.


@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

Τελευταία Νέα