Ολυμπιακός: Οι Πρωταθλητές Ευρώπης 17 χρόνια μετά τον θρίαμβο!

Ολυμπιακός: Οι Πρωταθλητές Ευρώπης 17 χρόνια μετά τον θρίαμβο!

bet365

Σαν σήμερα (25/5) το 2002 ο Ολυμπιακός κατακτούσε το Τσάμπιονς Λιγκ στη Βουδαπέστη. To gazzetta.gr θυμάται και "αποκαλύπτει" που είναι σήμερα οι Πρωταθλητές Ευρώπης.

100% Επιστροφή* χρημάτων Μπαρτσελόνα - Βαλένθια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το ημερολόγιο έγραφε 25.5.2002 και ο Ολυμπιακός έγραφε ιστορία στη Βουδαπέστη, στην "Μέκκα" της υδατοσφαίρισης.

Στο κολυμβητήριο στο "Νησί της Μαργαρίτας" ο Ολυμπιακός κέρδισε με 9-7 τη Χόνβεντ μέσα στην έδρα της και ήταν πλέον η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα που κατακτούσε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα λόγια του Μαργκέτα στον Θεοδωρακάκη

Το 2001, το τρόπαιο είχε χαθεί, με διαιτητική απόφαση στο Ντουμπρόβνικ απέναντι στην "οικοδέσποινα" Γιουγκ με τον διαιτητή του αγώνα, τον Σλοβένο Μπόρις Μαργκέτα, ν' ακούει τα παράπονα του προέδρου του Ολυμπιακού Λεωνίδα Θεοδωρακάκη και να του απαντά: "Έχετε ομάδα να το πάρετε εσείς τη νέα χρονιά".

Έτσι και έγινε. Στον ημιτελικό στη Βουδαπέστη ο Ολυμπιακός κερδίζει με 8-5 την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη Γιουγκ, και περιμένει να παίξει στον τελικό. Είχε αποκατασταθεί δικαιοσύνη.

"Προδοσία" από έναν Ούγγρο

Για πολλούς εκείνο το απόγευμα της 25ης Μάη 2002 η Χόνβεντ, λόγω έδρας, ήταν το φαβορί, αλλά ένας Ούγγρος, ο Ζόλταν Κάσας, ήταν αυτός που έβαλε τέλος στα όνειρα των Μαγυάρων, αφού η ομάδα του κέρδισε την κούπα.

Μετά από 17 χρόνια ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει Τσάμπιονς Λιγκ αλλά όχι ένα αλλά δυο. Το 2018 πήρε και το 2ο πάλι στην έδρα της αντιπάλου του, της Προ Ρέκο!

Οι πρωταγωνιστές σήμερα

Που είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές του θριάμβου; Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο, γνωρίζουν, τι κάνουν τα "χρυσά" παιδιά;. Ας δούμε όμως όλοι που είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές του 2002 και τι σχέση έχουν με το άθλημα.

Ζόλταν Κάσας: Ο Μαγυάρος τεχνικός διαδέχτηκε τον Ματουτίνοβιτς και κατάφερε μέσα σ' ένα χρόνο (2002) να πάρει 4 κούπες με τον Ολυμπιακό. Σήμερα είναι συνταξιούχος αλλά διδάσκει σε πανεπιστήμιο στην Ουγγαρία και στις σχολές προπονητών υδατοσφαίρισης.

Θόδωρος Βλάχος: Είναι ο συνδεκτικός κρίκος των δυο ομάδων που κέρδισαν το Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2002 ήταν βοηθός του Κάσας και το 2018 πρώτος προπονητής! Ο μοναδικός Έλληνας που έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάκης Βολτυράκης: Ο σπουδαίος τερματοφύλακας έγινε ένας αξιόλογος προπονητής που κέρδισε τίτλους (Εθνικός) και σήμερα είναι στην πατρίδα στην Κρήτη στο τιμόνι του ΟΦΗ.

Θόδωρος Χατζηθεοδώρου: Ο "Μίδας" του ελληνικού πόλο. Ο άνθρωπος με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία! Ακόμη και σήμερα, πριν από λίγες εβδομάδες κέρδιζε το πρωτάθλημα Κύπρου με το ΑΠΟΕΛ ενώ είναι προπονητής στην Ακαδημία του Υδραϊκού.

Γιώργος Ψύχος: Ο σπουδαίος αμυντικός είχε κερδίσει το Κυπελλούχων το 1997 με τη Βουλιαγμένη και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2002 με τον Ολυμπιακό. Σήμερα είναι προπονητής στην Ακαδημία του ΓΣ Περιστερίου.

Νίκος Δεληγιάννης: Το alter ego του Βολτυράκη έγραψε πολλά χρυσά... κεφάλαια στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης και μετά από την ολοκλήρωση της καριέρας αποφάσισε να γίνει προπονητής με τελευταία του δουλειά την ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού, ως βοηθός του Χάρη Παυλίδη.

Πέταρ Τρμπόγεβιτς: Τότε ο Ολυμπιακός είχε έναν ξένο τον Πέταρ Τρμπόγεβιτς τον οποίο είχε και η Βουλιαγμένη όταν κέρδισε το Κυπελλούχων. "Ένας αλλά Λέων" συνηθίζει ακόμη και σήμερα να λέει ο Θεοδωρακάκης και έχει δίκαιο. Ο Σέρβος ζει σήμερα στη Βαρκελώνη μαζί με την οικογένεια του και στο πρόσφατο παρελθόν ήταν στο προπονητικό τιμ της εθνικής Γερμανίας στις γυναίκες. Η επιχείρηση που "τρέχει" έχει πάντα σχέση με το άθλημα.

Θέμης Χατζής: Ο σπουδαίος άσος που πέτυχε 2 γκολ στον τελικό παρακολουθεί σήμερα τα του αθλήματος αλλά δεν συνεχίζει να το "υπηρετεί" από κάποια άλλη θέση. Έχει το δικό του κατάστημα ΠΡΟΠΟ, όιπως και πολλοί από τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Θόδωρος Καλακώνας: Τα σουτ του ήταν... κεραυνοί και ο Ολυμπιακός τον είχε πάρει από τον Εθνικό. Σήμερα "τρέχει" με τις επιχειρήσεις του αλλά όχι και με το άθλημα. 'Ηταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού με 3 τέρματα.

Γιάννης Θωμάκος: Ο πρώην διεθνής περιφερειακός έκλεισε μετά από λίγα χρόνια τον κύκλο του στον Ολυμπιακό και επέστρεψε στον αγαπημένο του Πανιώνιο όπου διατέλεσε και προπονητής του. Αυτή την περίοδο παρακολουθεί αλλά δεν είναι μέσα... στο πόλο.

Αντώνης Βλοντάκης: Ο Χανιώτης φουνταριστός έδινε επικές μάχες στα 2 μέτρα και σήμερα τον καμαρώνουμε στο ... κουτί ως ηθοποιό στην σειρά "Γυναίκα χωρίς όνομα". Ασχολήθηκε για λίγους μήνες ως προπονητής στην Ακαδημία του ΑΝΟΓ αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψει πάλι στο πόλο.

Σάκης Πλατανίτης: Ο έτερος φουνταριστός της ομάδας. Ο Σάκης σήμερα είναι Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία του Ολυμπιακού αλλά και προπονητής στην εθνική Παίδων. Μαζί με τον Κραβαρίτη δυο παιδιά που ξεκίνησαν από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης.

Δημήτρης Κραβαρίτης: Ο πρώην περιφερειακός που "υπηρέτησε" για χρόνια τον Ολυμπιακό είναι σήμερα ομοσπονδιακός τεχνικός στους Έφηβους αλλά και προπονητής στον Υδραϊκό.

Αρσένης Μαρούλης: Από τους "μικρούς" εκείνης της ομάδας. Συνεχίζει να είναι κοντά στο άθλημα και μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν προπονητής στον ΓΣ Περιστερίου.

Αλέξανδρος Γιαννιώτης: Ο αδελφός του Σπύρου Γιαννιώτη ήταν από τα πιο αγαπημένα παιδιά όλων στην ομάδα. Σήμερα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα.

Λεωνίδας Θεοδωρακάκης: Ο άνθρωπος που οραματίστηκε και έχτισε αυτή την ομάδα ήταν ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ Λεωνίδας Θεοδωρακάκης. Την είδε να χάνει τελικούς στο Κυπελλούχων, στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κάθε χρόνο την έκανε καλύτερη και την έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Έφερε στον Πειραιά τεράστιους προπονητές και παίκτες και τα κατάφερε. Είναι το πρώτο Πρωτάθλημα Ευρώπης στην ιστορία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Μαζί τους έφορος ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ως μάνατζερ ο Άκης Λογοθέτης.

 

Τελευταία Νέα