Γιώργος Ντόσκας: «Δεν έχει ταβάνι ο φετινός Ολυμπιακός»

Αντώνης Πατσούρας
Γιώργος Ντόσκας: «Δεν έχει ταβάνι ο φετινός Ολυμπιακός»

bet365

Ο τεχνικός του ΝΟ Χίου και πρώην πολίστας του Ολυμπιακού Γιώργος Ντόσκας μιλάει στο Gazzetta για την προσπάθεια της ομάδας του αλλά και για τους "ερυθρόλευκους" και την παρουσία τους στην Ευρώπη.

Με το σκουφάκι του Ολυμπιακού κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα και έφτασε και σε Final-4 στo Champions League.

Ήταν επίσης στην εθνική ομάδα όταν ανέβηκε στο 3ο σκαλί του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2005 ενώ ήταν και πρωταθλητής κόσμου το 2001 στους Έφηβους.

Ο Γιώργος Ντόσκας είναι τα τελευταία χρόνια προπονητής στο Ναυτικό Όμιλο Χίου. Στον όμιλο που έχει βγάλει ακόμη παίκτες όπως ο Γιάννης Φουντούλης και ο Κώστας Γκιουβέτσης που ήταν μέλη της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η ομάδα του δεν έχει ξεκινήσει καλά φέτος αλλά είναι αισιόδοξος για την πορεία της και πιστεύει πως στο τέλος θα πετύχει τον στόχο της.

Ο Γιώργος Ντόσκας μιλάει στο Gazzetta και για τον Ολυμπιακό και τις φιλοδοξίες που έχει η παλιά του ομάδα στο Champions League.

«Παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι»

Η Χίος μετά από 7 αγώνες στην Α1 έχει μόλις ένα βαθμό. Παλεύει με τα προβλήματα. Τα πρώτα παιχνίδια τα έδωσε στην Αθήνα αφού το Ιωνικό κολυβητήριο ήταν κλειστό λόγω εργασιών. Η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει διπλά έξοδα αφού πρέπει να ταξιδέψει με αεροπλάνο για να παίξει με τις 7 ομάδες που είναι στον όμιλο της.

«Η Χίος είναι μια ομάδα με μακρά ιστορία. Μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη είναι η μόνες ομάδες που δεν έχουν πέσει από την Α1. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την ομάδα στην Α1», δηλώνει αρχικά ο Γιώργος Ντόσκας και συνεχίζει: «Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά αλλά είχαμε αρκετά θέματα. 'Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά θα τα καταφέρουμε. Η Χίος είναι μια ομάδα που μέσα από την Ακαδημία της τροφοδοτεί με σπουδαίους παίκτες το ελληνικό πόλο.

Είδαμε στην ομάδα που πήρε το ασημένιο στο Τόκιο δυο παίκτες της ξεκίνησαν από το ΝΟΧ. Παλεύουμε κάθε παιχνίδι και παράλληλα θέλουμε να έχουμε παιδιά σ' όλες τις εθνικές ομάδες».

«Δεν έχει ταβάνι ο Ολυμπιακός»

Ο Γιώργος Ντόσκας έπαιξε για περισσότερα από 10 χρόνια στον Ολυμπιακό και τώρα τον παρακολουθεί από την τηλεόραση η οποία και δείχνει τα παιχνίδια του Champions League.

«Είναι μια σπουδαία ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει φέτος μια επτάδα-φωτιά. Νομίζω αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Ξεκίνησε στο Champions League με τόσα προβλήματα και απουσίες αλλά έχει παίκτες που καλύπτουν τα κενά ιδανικά. Πιστεύω πως θα ανεβάσει περισσότερο την απόδοση του.

Δεν θέλω να αναφέρω ένα ένα ξεχωριστά τα παιδιά αλλά βλέπω ότι κάνουν πολύ ώριμα και μυαλωμένα παιχνίδια. Βλέπεις τον Φιλίποβιτς, που είναι αυτός που είναι, να κάνει τα πάντα. Άμυνα, επίθεση, γκολ, ασίστ, κλεψίματα. Μιλάω με τα παιδιά και έχουν εντυπωσιαστεί από το πόσο ομαδικός παίκτης είναι. Οι ομάδες γράφουν ιστορία και οι άμυνες δίνουν τίτλους. Ο Ολυμπιακός έχει δυο φοβερούς τερματοφύλακες, δυο φουνταριστούς μεγάλης κλάσης και είναι από τα φαβορί για τον τίτλο», σημειώνει ο πρώην διεθνής άσος.

Τον ρωτήσαμε και για τον νεαρό Νίκο Γκίλλα ο οποίος πέρσι έπαιζε στο ΝΟΧ και τώρα ζει το όνειρο του δίπλα σε μεγάλους συμπαίκτες και παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε έδρες όπως αυτή της Νόβι και της Φερεντσβάρος. Μας λέει ο Γιώργος Ντόσκας: «Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει το κεφάλι κάτω. Ακούει, μαθαίνει αλλά πάνω απ' όλα δουλεύει σκληρά.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλές απαιτήσεις και πρέπει να προσπαθείς συνέχεια για να δίνεις λύσεις στην ομάδα και στον προπονητή. Είναι ενθουσιασμένος με τον Ολυμπιακό αλλά του λέω συνέχεια πως έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του και πρέπει πάντα να δίνει το 100%».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα