Μορφέσης: «Θα προσθέσουν ποιότητα στον Εθνικό οι αδελφές Χαραλαμπίδη»

Αντώνης Πατσούρας
Μορφέσης: «Θα προσθέσουν ποιότητα στον Εθνικό οι αδελφές Χαραλαμπίδη»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής της γυναικείας ομάδας πόλο του Εθνικού ο Γιώργος Μορφέσης μίλησε στο Gazzetta για την προσθήκη της Ιωάννας και της Στεφανίας Χαραλαμπίδη στο ρόστερ του "αυτοκράτορα".

Έφτασαν στην Αθήνα από τις ΗΠΑ την Πέμπτη η Στεφανία και η Ιωάννα Χαραλαμπίδη οι οποίες φέτος θα ενισχύσουν την ομάδα πόλο του Εθνικού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Στεφανία τον Αύγουστο κατέκτησε με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα κορίτσι που ξεκίνησε το πόλο στην Ελλάδα, μετακόμισε στις ΗΠΑ για σπουδές μαζί με την αδελφή της Ιωάννα, και αποφάσισε να πάρει "μεταγραφή" στην εθνική των ΗΠΑ.

Η "χρυσή" Ολυμπιονίκης θα είναι το μεγάλο όπλο του Εθνικού στα δεξιά της περιφέρειας (αριστερόχειρας) στη σεζόν 2021-22 ενώ η αδελφή της Ιωάννα παίζει στα αριστερά και σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο της.

μορφεσης

«Θα προσθέσουν ποιότητα»

Ο Γιώργος Μορφέσης που έχει αναλάβει τεχνικός διεθυντής της ομάδας του Εθνικού μίλησε στο Gazzetta για την προσθήκη των αδελφών Χαραλαμπίδη.

«Είναι δυο πολύ καλές παίκτριες. Σίγουρα η Στεφανία που πήρε και το χρυσό με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πιο έτοιμη και περιμένουμε να προσθέσει ποιότητα στην ομάδα.

Είναι μια παίκτρια που μπορεί ν' αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα. Σίγουρα και η Ιωάννα έχει ποιότητα στο παιχνίδι της και θα βοηθήσει την ομάδα», είπε ο Γιώργος Μορφέσης.

Ο Εθνικός θα κάνει πρεμιέρα στις 6/11 με τον ΑΝΟΓ στην Α1 και θα παίξει στον 1ο γύρο της Euro League μέσα στο μήνα.

χαραλαμπιδη

Το σημάδι της κούπας

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός που έχει κρατήσει τον κορμό του και έχει στον πάγκο του τον Χάρη Παυλίδη είναι το φαβορί ξανά για το πρωτάθλημα και ένα από τα φαβορί για την Euro League.

Ο Εθνικός έχει αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα, έχει νέο προπονητή τον Μάρκο Μίσιτς και θέλει χρόνο και υπομονή για να "στρώσει".

Θυμίζουμε έχει αποκτήσει εκτός από την Στεφανία Χαραλαμίδης, την επίσης "χρυσή" Ολυμπιονίκη Άσλεϊ Τζόνσον αλλά και την Ουγγαρέζα "χάλκινη" Ολυμπιονίκη Ρεμπέκα Πάρκες.

Για την ιστορία ο Εθνικός το 2010 είχε πάλι "χρυσή" Ολυμπιονίκη στο ρόστερ του και πήρε το Len Trophy.!

Τότε ήταν η Ολλανδέζα Ίφκε Φαν Μπέλκουμ η οποία είχε φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ο Εθνικός θα παίξει τον 1ο γύρο στην Ευρώπη χωρίς της Τζόνσον και Πάρκες. Η πρώτη θα έρθει στην Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου και η δεύτερη στις αρχές του 2022.

Εάν περάσει τον 1ο γύρο στο Οπόρτο και προστεθούν και οι άλλες δυο ξένες του στη συνέχεια έχει τα φόντα να διεκδικήσει ένα από τα δυο ευρωπαϊκά τρόπαια και να φτάσει στον τελικό στην Α1.

@Photo credits: Instagram ethnikos_waterpolo
 

Τελευταία Νέα