Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στο Gazzetta: «Πρωτόγνωρη εμπειρία το L’ Etape Greece by Tour de France»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης νίκησε στον αγώνα των 75 χλμ. στο L’ Etape Greece by Tour de France

bet365

Τις καλύτερες των εντυπώσεων αποκόμισε ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης από τη συμμετοχή του στο 1ο L’ Etape Greece by Tour de France, που φιλοξενείται στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο 1ο L’ Etape Greece by Tour de France, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε μια ξεχωριστή για τον αθλητισμό περιοχή, αυτή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία δρόμου, αγωνίστηκε με τη φανέλα της SKODA Cycling Team στην απόσταση των 75 χλμ., δεν είχε πρόβλημα να πάρει την πρώτη θέση, κάνοντας μια πολύ δυνατή προπόνηση εν όψει του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που θα τερματίσει εδώ στην Αρχαία Ολυμπία στις 6 Μαΐου.

Ο πρωταθλητής από τα Χανιά δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα και να φωτογραφίζεται με παιδιά, μετά τον τερματισμό στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, απολαμβάνοντας τις στιγμές.

Μιλώντας στο Gazzetta ο αθλητής της εθνικής ομάδας είπε: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για εμένα, τέτοιους αγώνες βλέπω μόνο στο εξωτερικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, πραγματικά εύχομαι αυτός ο αγώνας να γίνει και του χρόνου και να μετατραπεί σε θεσμό, η ασφάλεια ήταν υποδειγματική, στα χωριά υπήρχε κόσμος που μας χειροκροτούσε.

Πρέπει να προσπαθήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, προκειμένου να ανεβάσουμε τη δημοφιλία του αθλήματος στη χώρα.

Ελπίζω και στον Γύρο Ελλάδας, που θα τερματίσει εδώ να υπάρχει ανάλογη και ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τον δρόμο. Το L’ Etape είναι ένας προπομπός του Γύρου Ελλάδας, που είναι βέβαια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η εθνική ομάδα δρόμου διεκδικεί με ιδιαίτερες αξιώσεις την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, πιστεύω πως θα την πάρει.

Εμείς είμαστε αθλητές και η δουλειά μας είναι να αγωνιζόμαστε, το κάνουμε με διάθεση, όμως εγώ δεν νιώθω ακόμα την ανάλογη διάθεση στήριξης από τους αρμόδιους για να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα».

 

Τελευταία Νέα