Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας: Ο Γιόνας Βίνγκεγκραντ θα μπει θριαμβευτής στο Παρίσι

Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας: Ο Γιόνας Βίνγκεγκραντ θα μπει θριαμβευτής στο Παρίσι

bet365

Ο Γιόνας Βίνγκεγκραντ από το 20ό ετάπ και τον αγώνα ταχύτητας άνοιξε τη διαφορά του από τον Ταντέι Πογκοτσάρ στα 3 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα και ο Δανός στο τελευταίο ετάπ στο Παρίσι θα γιορτάσει τον θρίαμβό του στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας,

Ο Γιόνας Βίνγκεγκραντ έκανε το καθοριστικό βήμα το Σάββατο (23/7) για να είναι ο τελικός θριαμβευτής του Ποδηλατικού Γύρους Γαλλίας και να γίνει ο δεύτερος Δανός που νικά στον κορυφαία αγώνα της ποδηλασίας μετά τον Μπγιάρνε Ρίις το 1996.
Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στο 20ό ετάπ και στον αγώνα ταχύτητας των 40,7 χλμ. που εξελίχθηκε σε θρίαμβο για την ολλανδική ομάδα της Jumbo-Visma.

O Βίνγκεγκραντ, πριν από το ετάπ είχε διαφορά από τον Σλοβένο, Ταντέι Πογκοτσάρ 3 λεπτών και 26 δευτερολέπτων στη μάχη της 1ης θέσης της γενικής κατάταξης.

Μετά το 20ό ετάπ ο Βίνγκεγκραντ άνοιξε τη διαφορά στα 3:34 και την Κυριακή (24/7) στο 21ο και τελευταίο ετάπ στο Παρίσι των 116 χλμ. απλά καλείται να διατηρήσει αυτό το τεράστιο προβάδισμα και να γιορτάσει στα Ιλίσια Πεδία τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του.

«Σημαίνει τα πάντα για μένα. Είναι πραγματικά απίστευτο. Είναι δύσκολο για μένα να το πω. Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ποδηλασία. Από πέρυσι πάντα πίστευα ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Νιώθω ανακούφιση που το έκανα. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος» δήλωνε ο 25χρονος Δανός, που πέρυσι ήταν στη 2η θέση, πίσω από τον Πογκοτσάρ (νικητής το 2020 και το 2021).

Ο Βίνγκεγκραντ πήρε τη 2η θέση στον αγώνα ταχύτητας, νικητής ήταν ο συναθλητής του στην Jumbo-Visma, ο Βέλγος Βαν Αερτ, με τον Πογκοτσάρ να παίρνει την 3η θέση.

Η γενική κατάταξη
1.Γ. Βίνγκεγκραντ (Δανία) 76ώρ.33:57
2.Τ. Πογκατσάρ (Σλοβενία) +3:34
3.Τζ. Τόμας (Μ. Βρετανία) +8:13

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα