Τζωρτζάκης στο Gazzetta: «Με ένα μήνα προετοιμασίας, είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω»

Δημήτρης Ντζάνης
Τζωρτζάκης στο Gazzetta: «Με ένα μήνα προετοιμασίας, είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω»

bet365

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης μιλά στο Gazzetta για το πρώτο του ετάπ για το 2022.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης έχει πλέον την εμπειρία να διαχειρίζεται τις καταστάσεις και γνωρίζει τι μπορεί να διεκδικήσει τη δεδομένη στιγμή μέσα στον αγώνα. Όπως συνέβη στο 1ο ετάπ του ποδηλατικού της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 33χρονος πρωταθλητής, αγωνιζόμενος με την επαγγελματική ομάδα της Kuwait Pro Cycling Team, πήρε δύο 2ες θέσεις στα τρία ενδιάμεσα σπριντ του αγώνα. Σε συνδυασμό με την παρουσία του Νορβηγού, Μάρτιν Ούριανσταντ στην κορυφή της κατηγορίας νέου αθλητή, ο αναβάτης από τα Χανιά, θα ξεκινήσει το 2ο ετάπ, φορώντας την μπλε φανέλα του Saudi Tour.


Ο Τζωρτζάκης σχολιάζοντας την παρουσία του στο 1ο ετάπ, είπε στο Gazzetta: «Είχε αρκετό αέρα γενικότερα, το πρώτο μισό της διαδρομής ήταν με κόντρα άνεμο και το δεύτερο με ευνοϊκό. Μαζί με άλλους δύο αναβάτες επιτεθήκαμε από την αρχή του αγώνα, καθώς στόχευσα στα ενδιάμεσα σπριντ. Ξεκολλήσαμε δύο φορές και μετά το δεύτερο ενδιάμεσο σπριντ κόψαμε, με αποτέλεσμα να μας μαζέψει και πάλι το γκρουπ.

Έπειτα μπήκαμε σε ένα κομμάτι της διαδρομής χωμάτινο όπου εγινε μια πτώση μπροστά μου και έχασα επαφή με την κορυφή και καθώς τα πόδια ήταν βαριά από τις προηγούμενες επιθέσεις, μείωσα ρυθμό για να κρατήσω δυνάμεις για τις επόμενες ημέρες. Πάντως, είμαι ευχαριστημένος, γιατί δεν έχω προπόνηση στα πόδια μου. Έχω μόλις ένα μήνα χειμερινής προετοιμασίας και σε αυτό το επίπεδο που έχει ο Γύρος, είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω».

 

Τελευταία Νέα