Η Pfizer ετοιμάζει νέα εκδοχή του εμβολίου σε σκόνη

Gazzetta team
Η Pfizer ετοιμάζει νέα εκδοχή του εμβολίου σε σκόνη
Ετοιμάζεται νέα εκδοχή του εμβολίου της Pfizer σε σκόνη, καθώς τo τωρινό πρέπει να φυλάσσεται στους -70 βαθμούς Κελσίου και ακόμη και πολλά κορυφαία νοσοκομεία δεν διαθέτουν τέτοια ψυγεία.

Μια νέα εκδοχή του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε μορφή σκόνης προετοιμάζει ήδη η Pfizer!

Και ο λόγος, φυσικά, είναι το μεγάλο πρόβλημα της φύλαξής του σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης.

Όπως είπε στο Business Insider ο κορυφαίος επιστήμονας της φαρμακευτικής εταιρείας, Μάικλ Ντόλστεν, η Pfizer σχεδιάζει ήδη μια δεύτερη εκδοχή του εμβολίου, που θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη το 2021.

Πρόκειται για ένα εμβόλιο δεύτερης γενιάς σε μορφή σκόνης, το οποίο θα αντιμετωπίζει ακριβώς το πρόβλημα με το τωρινό εμβόλιο, που πρέπει να φυλάσσεται στους -70 βαθμούς Κελσίου και ακόμη και πολλά κορυφαία νοσοκομεία δεν διαθέτουν τέτοια ψυγεία.

«Σκεφτόμαστε κάποιες δυνατότητες για τα εμβόλια της επόμενης γενιάς. Για την Covid-19 πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε τον επόμενο χρόνο ένα εμβόλιο σε μορφή σκόνης», δήλωσε στο Business Insider ο Ντόλστεν.

Ένα τέτοιο εμβόλιο θα χρειαζόταν απλή συντήρηση στο ψυγείο και όχι σε βαθιά κατάψυξη. Ωστόσο, ο Ντόλστεν δεν αποκάλυψε την ακριβή θερμοκρασία, στην οποία θα πρέπει να φυλάσσεται το νέο εμβόλιο. Η εξέλιξη αυτή θα είναι πολύ σημαντική, αφού θα διευκολύνει τη διαδικασία της διανομής και του εμβολιασμού.

Θυμίζουμε, τη Δευτέρα (9/11), η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο τους ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό και τώρα ετοιμάζονται να ζητήσουν εντός του μήνα -πιθανώς την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου- από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων έκτακτη έγκριση για την κυκλοφορία του.

Το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί δύο δόσεις για να επιτύχει αυτή την υψηλή αποτελεσματικότητα. Οι δύο λήψεις χορηγούνται σε απόσταση τριών εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ