Ιδιωτικά νησιά φτηνότερα από νεόδμητα σπίτια στο... κέντρο της Αθήνας (pics)

Gazzetta team
Ιδιωτικά νησιά φτηνότερα από νεόδμητα σπίτια στο... κέντρο της Αθήνας (pics)
Δεν θα το περίμεναν πολλοί, αλλά ιδιωτικά νησιά στοιχίζουν λιγότερα από όσο ένα νεόδμητο σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

Πολλοί μπορεί να έχουν στο μυαλό τους, πως ιδιωτικά νησιά έχουν στην κατοχή τους κροίσοι και πάμπλουτοι, ωστόσο μία απλή έρευνα μας καθηλώνει σε μία διαφορετική πραγματικότητα.

Φυσικά και χρειάζονται κάποιες εκατοντάδες ευρώ (ή δολλάρια) για να αγοράσεις ένα ιδιωτικό νησί και να κάνεις αμέριμνος τις διακοπές σου, όχι όμως τα πενταπλάσια που μπορεί να υπέθετε κανείς, από όσα θα σπαταλούσε για την αγορά κατοικίας. Ούτε καν τα διπλάσια...

Με τα ίδια περίπου ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και με λιγότερα απ΄όσα θα ήταν αναγκαία για αγορά κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί κάποιος να αγοράσει ιδιωτικό νησί.

Το νησί «Βασιλιάς Έντουαρντ» στον Καναδά κοστίζει 110.000 δολάρια ήτοι 92.400 ευρώ.


Νησί στο Οντάριο του Καναδά, κοστίζει 300.000 δολάρια (252.000 ευρώ), όσα δηλαδή και ένα νεόδμητο σπίτι κατά μέσο όρο στο κέντρο της Αθήνας και δη στις περιοχές του Παγκρατίου, των Αμπελοκήπων, στο Κουκάκι και στο Νέο Κόσμο.

Το Χάουαρντ νησί στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ κοστίζει 395.000 δολάρια (331.000 ευρώ)

Μόλις 65.000 δολάρια κοστίζει νησί στη Νέα Σκωτία στον Καναδά (54.570 ευρώ)

Στο Νότιο Λονγκ Κάιγιε στο Μπελίζ το νησί κοστίζει 150.000 δολάρια (ή 125.100 ευρώ)

Βλέπετε λοιπόν πως αυτό που φανταζόμασταν απέχει εν πολλοίς από την πραγματικότητα, καθώς ιδιωτικά νησιά κοστίζουν ίδια λεφτά ή ακόμα και λιγότερα σε αρκετές περιπτώσεις από σπίτια στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ