Εστιάτορας αγοράζει δωροκάρτες χιλιάδων ευρώ για να στηρίξει τ' άλλα εστιατόρια

Gazzetta team
Εστιάτορας αγοράζει δωροκάρτες χιλιάδων ευρώ για να στηρίξει τ' άλλα εστιατόρια
Περισσότερα από 110.000 εστιατόρια στις ΗΠΑ έκλεισαν, είτε προσωρινά είτε οριστικά, και ο Adolfo Melendez αποφάσισε να κάνει κάτι γι΄αυτό.

Ο Adolfo Melendez, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Tex-Mex El Mezcal στο Stevens Point του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ, αγόρασε κουπόνια αξίας 2.000 δολαρίων για εστιατόρια της περιοχής του. «Αν βοηθήσεις ένα άτομο και αυτό βοηθήσει ένα τρίτο, αυτό θα βοηθήσει πολύ», δήλωσε στο CNN.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, περισσότερα από 110.000 εστιατόρια στις ΗΠΑ έκλεισαν είτε προσωρινά είτε έβαλαν λουκέτο οριστικά, «χτυπημένα» από τη πανδημία, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εστιατορίων.

«Περίπου το 35% των εστιατορίων εξακολουθούν να αγωνίζονται να παραμείνουν όρθια», υπογράμμισε ο Melendez στο CNN. Όπως εξήγησε, του γεννήθηκε η ιδέα να βοηθήσει τους συναδέλφους του, όταν μια εταιρεία μεσιτών βοήθησε τον ίδιο, αγοράζοντας 300 δολλάρια σε κουπόνια- δωροκάρτες για το εστιατόριό του.

Στα τέλη του 2020, άρχισε να αγοράζει και ο ίδιος δωροκάρτες από τοπικά εστιατόρια και να τις προσφέρει σε πελάτες μέσω της σελίδας του εστιατορίου του στο Facebook. Οι εστιάτορες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, δήλωσαν ότι ήταν υπόχρεοι για τη γενναιοδωρία του Melendez.

Μάλιστα χάρη στον Melendez κατάλαβαν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της πανδημίας μόνο με συνεργασία. «Στην covid-19 περίοδο που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό να προτιμάμε τα τοπικά, μικρά παραδοσιακά καταστήματα», δήλωσε ο Pete Ananiadis του Olympia Family Restaurant. «Είναι για όλους μια δύσκολη στιγμή» συμπλήρωσε.

Ο Melendez είπε ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της περιοχής. «Αυτός ο κλάδος μας κρατά ζωντανούς», είπε.