Ησαϊας Ματιάμπα για ρατσιστική επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα: «Όλοι οι μαύροι έξω» (vid)

Gazzetta team
Ησαϊας Ματιάμπα για ρατσιστική επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα: «Όλοι οι μαύροι έξω» (vid)
Ένα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης που βίωσε σε νεαρή ηλικία από αστυνομικό, διηγήθηκε ο Ησαϊας Ματιάμπα.

Ο Ησαϊας Ματιάμπα βρέθηκε στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ και αποκάλυψε ένα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε από υπάλληλο αστυνομικού τμήματος, όταν ήταν σε νεαρή ηλικία.

Είχε βρεθεί μαζί με την οικογένειά του σε αστυνομικό τμήμα για να βγάλει ταυτότητα, όταν έγινε μάρτυρας ενός ρατσιστικού παραληρήματος υπαλλήλου, κάτι που όπως παραδέχθηκε τον στιγμάτισε, λέγοντας στη μητέρα του ότι θα ήθελε να του δοθεί η ευκαιρία να βγει μπροστά για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι το διαφορετικό δεν είναι κακό.

Ο τραγουδιστής διηγήθηκε: «Εγώ είχα ένα περιστατικό, το πρώτο μου ουσιαστικό περιστατικό, ήταν όταν πήγα να βγάλω ταυτότητα. Και είμαστε μέσα στο τμήμα, εγώ, τα αδέρφια μου, η μαμά και ο μπαμπάς και περιμένουμε στο διάδρομο. Ανοίγει την πόρτα ένας “καλός” υπάλληλος του τμήματος και κάνει “τι γίνεται εκεί; Τι κάνετε εσείς, όλοι οι μαύροι εδώ μέσα; Βγείτε έξω, βγείτε όλοι έξω”. Και προσπαθούσα να καταλάβω… τι παίζει ρε φίλε, τι γίνεται;».

Ο Ησαϊας Ματιάμπα στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βγαίνουμε έξω, και αυτό το θυμάμαι σαν τώρα, μπαίνουμε μέσα στο αμάξι και το πρώτο πράγμα που λέω με το κλείνει η πόρτα είναι… μαμά, μακάρι στη ζωή να μου δοθεί η δυνατότητα να βγω μπροστά, να με δουν κάποιοι άνθρωποι και να καταλάβουν ότι αυτό που έχουμε δεν είναι κάτι κακό, το διαφορετικό δεν είναι ποτέ κάτι κακό».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ