«Bachelor»: Οταν ο Παναγιώτης Βασιλάκος αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας! (pics, vid)

Gazzetta team
«Bachelor»: Οταν ο Παναγιώτης Βασιλάκος αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας! (pics, vid)
Η ποδοσφαιρική καριέρα του πρώτου Έλληνα «Bachelor, Παναγιώτη Βασιλάκου, ήταν σύντομη, αλλά κατά τη διάρκειά της πρόλαβε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας και να... πανηγυρίσει γκολ εναντίον του Τριφυλλιού, χωρίς να έχει περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Ο Παναγιώτης Βασιλάκος είναι ο πρώτος Έλληνας... «Bachelor» στο reality που ήρθε εφέτος για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση από τον Alpha και πέραν της συμμετοχής του στο «Νomads» και της τωρινής επαγγελματικής του δραστηριότητας (real estate manager), έχει πει πολλάκις ότι είχε ασχοληθεί στο παρελθόν επαγγελματικά ως ποδοσφαιριστής και ως μοντέλο.

Ποια ήταν, λοιπόν, η καριέρα του υψηλόσωμου (1,89 μ.) πρώην δεξιού μπακ; Αγωνίστηκε συνολικά σε 52 επίσημους αγώνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του... απίστευτου soccerbase.gr. Ολα με ομάδες της τρίτης εθνικής κατηγορίας, στην Ελλάδα και την Τσεχία. Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στα 19 του από το Χαϊδάρι, εν συνεχεία αγωνίστηκε για ενάμιση χρόνο στην Προοδευτική, «ξενιτεύτηκε» για ένα εξάμηνο στην Τσεχία και έκλεισε την καριέρα του ουσιαστικά στον Βύζαντα Μεγάρων, με τον οποίο πέτυχε και το μοναδικό γκολ του: στο 3-0 επί της Αχαϊκής στις 21/12/2014.

Ασφαλώς highlights της σύντομης καριέρας του ήταν τα δύο ματς Κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού. Σεζόν 2012-13, η οποία ξεκινά για το Τριφύλλι με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, συνεχίστηκε με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, τον Φάμπρι και τελικά τον Γιάννη Βονόρτα. Ηταν η πρώτη σεζόν του Γιάννη Αλαφούζου στο Τριφύλλι και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, δηλαδή ο «Bachelor» Παναγιώτης Βασιλάκος αντιμετώπισε δις τους Πράσινους. Στο Κύπελλο, εντός και εκτός έδρας, στη φάση των «32».

Αλησμόνητα και τα δύο ματς. Οχι λόγω του Βασιλάκου. Το πρώτο, υπό καταρρακτώδη βροχή στο ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκός – Προοδευτική 4-0), επειδή είναι το μοναδικό ματς στο οποίο είχε σκοράρει (δυο φορές μάλιστα) ο «εκλεκτός» του Ζεσουάλδο Φερέιρα φορ, Μπρούνο Φορναρόλι (2 γκολ σε 26 ματς). Το δεύτερο, στον Κορυδαλλό (19/12/2012, Προοδευτική - Παναθηναϊκός 1-2) επειδή ήταν η αρχή του τέλος για τον κόουτς Χουάν Ραμόν Ρότσα μετά από όσα είχαν συμβεί στη Βέροια τρεις μέρες πριν: ήττα 3-0, κατηγορίες εναντίον συγκεκριμένων παικτών τις οποίες δεν μπορούσε να ανεχθεί ο Χουάν, μπάχαλο...

Μάλιστα, στο πρώτο παιχνίδι θα είχε σκοράρει αν το νερό που είχε... πλημμυρίσει το ΟΑΚΑ δεν σταματούσε την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή! Έτσι, ο Βασιλάκος, έμεινε με τη χαρά καθώς μη βλέποντας πως η μπάλα κόλλησε ξεκίνησε να πανηγυρίσει! Δείτε τη στιγμή στο παρακάτω βίντεο στο 2:55.

Τον Παναγιώτη Βασιλάκο ασφαλώς δεν τον θυμόμαστε. Τον... βρήκαμε “σκαλίζοντας” στο παρελθόν. Να αντιμετωπίζει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον Χάρη Μαυρία, τον Μπρούνο Φορναρόλι, τον Αντώνη Πετρόπουλο, τον Κώστα Μπαρμπαρούση... Ναι, είχε παίξει και εναντίον του Ζέκα, του Λαγού, του Τριανταφυλλόπουλου και του Χρήστου Δώνη στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα!

Η ποδοσφαιρική καριέρα του πρώτου Ελληνα «Bachelor» έληξε άδοξα στα 25 του, αλλα τα στιγμιότυπα θα μείνουν για πάντα στη μνήμη του...

TA ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Παναθηναϊκός – Προοδευτική 4-0

Γκολ: 44'-63' Φορναρόλι, 46' Χριστοδουλόπουλος, 84' Σο.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Χουχούμης, Βιτόλο (64' Σο), Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος (79' Δώνης), Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι (84' Αποστολόπουλος), Πετρόπουλος.

Προοδευτική: Μουκέας, Κολιός, Παπανικόλας, Κουσούρης, Κακαράς, Λάζουρας (66' Χόρτσας), Μακαρονάς, Λέκκας (30' λ.τ. Επιτροπάκης), Αργυρίου, Παναγιωτόπουλος, Βασιλάκος (69' Γρίβας).

Προοδευτική – Παναθηναϊκός 1-2

Γκολ: 6' Παναγιωτόπουλος – 60' Πετρόπουλος, 83' Μαυρίας

Προοδευτική: Ζήνωνος, Κουσούρης, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Κακαράς, Βασιλάκος Μακαρονάς (61' Τζώρτζης), Λέκας, Επιτροπάκης (46' Αργυρίου), Παναγιωτόπουλος

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος, Λαγός, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σο, Φουρλάνος, Χρ. Δώνης (73' Ζέκα), Μπαρμπαρούσης (88' Γιαννιτσάνης), Μαυρίας (89' Μουζακίτης), Πετρόπουλος

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

2009-2010 (1)

Χαϊδάρι 5

2009-2010 (2)

Αγ. Παρασκευή -

2011-2012

Προοδευτική 7

2012-2013 (1)

Προοδευτική 3

2012-2013 (2)

Ζενίτ Τσάσλαβ 11

2013-2014

Ατρόμητος Πειραιά 11

2014-2015

Βύζας 13