Ακραία καιρικά και... Παναθηναϊκά! (pics)

Ακραία καιρικά και... Παναθηναϊκά! (pics)

Gazzetta team
Ακραία καιρικά και... Παναθηναϊκά! (pics)

bet365

Με τους... ουρανους να έχουν ανοίξει, οι 1500 «ήρωες» στο ΟΑΚΑ είδαν τον Φορναρόλι να βάζει γκολ (δύο!) και τον Σο να αγωνίζεται και να σκοράρει (!!!) στο 4-0 επί της Προοδευτικής!

Παναθηναϊκός made in greece

Με μία αμιγώς ελληνική ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός, με τον Χουάν Ρότσα να δίνει ευκαιρίες σε αρκετούς από τους πιτσιρικάδες και τα 9/11 του βασικού σχήματος να αποτελείται από γηγενείς.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Μαρίνος και στο κέντρο της άμυνας ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Λαγό. Βιτόλο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Λάζαρο και Φουρλάνο. Αριστερό εξτρέμ ο Φορναρόλι, δεξί ο Μπαρμπαρούσης και στη κορυφή ο Πετρόπουλος!

Το πρώτο του Φορναρόλι!

Φτάσαμε τέλη Νοεμβρίου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ο Μπρούνο Φορναρόλι, αν και ήρθε για να φορτώσει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, παρέμενε «άκαπνος». Μακριά και από τις «φάσεις» που... μύριζαν κίνδυνο, ο Ουρουγουανός φορ έψαχνε απελπισμένα την επαφή του με τα δίχτυα. «Αν δεν το κάνει και σήμερα, πότε»; ήταν η απορία όσων βρέθηκαν στο γήπεδο και ο «Φόρνα» επιτέλους έκανε αυτό που πρέπει. Την δουλειά του, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο αγγαρεία, που μόνο ο Φουρλάνος προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, ο επιθετικός του «τριφυλλιού» έδωσε χρώμα. Στόπαρε την μπάλα έξω από την περιοχή με το στήθος και με βολέ... κρέμασε τον Μουκέα, ανοίγοντας το σκορ. Υπέροχο τέρμα στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ένα τέρμα που έδωσε στιγμές αργότερα την σκυτάλη στον Λάζαρο. Ο διεθνής άσος μπήκε από αριστερά, «τελείωσε» την φάση, έγραψε το 2-0 και επί της ουσίας αυτό το δίλεπτο στο τέλος του ημιχρόνου έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.

«Πρεμιέρα» Σο, δεύτερο Φορναρόλι στον βούρκο!

Τελικά το είχε η μέρα! Μετά το πρώτο του Φορναρόλι, ήρθε και η παρθενική εμφάνιση του Πάπε Σο με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Σε έναν αγωνιστικό χώρο που μετατράπηκε σε βούρκο και μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε, αφού οι ουρανοί... άνοιξαν, ο Σενεγαλέζος έκανε ντεμπούτο και το μόνο που μπορεί να δει κανείς σε αυτό το μισάωρο που δεν μπορεί να κριθεί ποδοσφαιρικά είναι η επιβλητική του παρουσία.

Στις λασπομαχίες της Καλογρέζας η Προοδευτική έφτασε στην αρχή του ημιχρόνου κοντά στο γκολ αλλά στο πλασέ του Παναγιωτόπουλου η μπάλα κόλλησε πάνω στην γραμμή και την μπλόκαρε ο Κοτσόλης! Στο 62', όμως, ο βούρκος λειτούργησε υπέρ του Φορναρόλι, η μπάλα σταμάτησε ακριβώς μπροστά στο πόδι του, την έστειλε στα δίχτυα και το πανηγύρισε βγάζοντας από πάνω του την γκίνια, με την χαρακτηριστική κίνηση του «τινάγματος»!

Διακοπή και «υπερσύγχρονα» μέσα!

Το γκολ του Φορναρόλι ήταν και το τελευταίο ποδοσφαιρικό «γεγονός» στο ματς μέχρι και το 75'. Η αναμέτρηση διεκόπη για περίπου τριάντα λεπτά, η βροχή μας έκανε την... χάρη να χαλαρώσει, για να τελειώσει το παιχνίδι και να «καθαρίσει» ο αγωνιστικός χώρος. Για να είμαστε ειλικρινείς βοήθησαν τα... υπερσύγχρονα μέσα του ΟΑΚΑ, όπως για παράδειγμα ένα «τ» που θύμισε στρατό και ένα τρακτεράκι που το πάλεψε. Φυσικά, η τραγική αυτή εικόνα στο καλύτερο γήπεδο της χώρας είναι αδικαιολόγητη και το λιγότερο τραγική.

Τρέλανε κόσμο ο Σο!

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, τα... ωραία δεν σταμάτησαν. Όσα δεν είχαν γίνει μέχρι στιγμής, έγιναν μαζεμένα! Καταρχήν ντεμπούτο από τον Δώνη και τον Αποστολόπουλο, δύο από τα «διαμάντια» της Παιανίας. Στο 83', όμως, η εμφάνισε Σο συνδυάστηκε με γκολ και αποθεώθηκε από τον κόσμο! Ο Σενεγαλέζος με τον ώμο έγραψε το 4-0 και λίγα λεπτά αργότερα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Όπως στόχο δεν βρήκε και το σουτ του Αποστολόπουλου στο φινάλε που βρήκε στο δοκάρι!

MAN OF THE MATCH: Ο Μπρούνο Φορναρόλι. Δύο γκολ από τον Ουρουγουανό που... ξεμπούκωσε επιτέλους! Έστω και σε παιχνίδι κυπέλλου, έστω κόντρα σε αντίπαλο Γ Εθνικής. Κανείς δεν περισσεύει στον φετινό Παναθηναϊκό και θα είναι ιδανικό για τον Ρότσα, αν ο Ουρουγουανός συνεχίζει να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Και μόνο που έκανε ντεμπούτο, και μόνο που εμφανίστηκε σε επίσημο παιχνίδι είναι... είδηση! Ο Πάπε Σο είναι εδώ, ο Σεναγελάζος είναι υγιής και μάλιστα κέρδισε το χειροκρότημα από τον κόσμο! Όχι μόνο επειδή έκαναν... μαύρα μάτια να τον δουν αλλά επειδή σκόραρε με το... καλησπέρα! Λογικά τα χαμόγελα από τον αμυντικό μέσο του Παναθηναϊκού που πραγματικά το χάρηκε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η... αντίδραση του αγωνιστικού χώρου της Καλογρέζας στην βροχή. Σύμφωνοι, άνοιξαν οι ουρανοί, αλλά μέσα σε μία ώρα από χαλί έγινε... χάλι και από ποδόσφαιρο είδαμε λασπομαχίες που σε αρκετές περιπτώσεις μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στους ποδοσφαιριστές. Όλα τα λεφτά τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για να καθαρίσει το γήπεδο! Από άλλη εποχή...

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Μουκέα. Στο πρώτο γκολ του Φορναρόλι είναι εκτός εστίας και σε κακή θέση παρά το εξαιρετικό τελείωμα του «πράσινου» επιθετικού ενώ στο δεύτερο τέρμα δέχεται το γκολ από την κλειστή του γωνία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα από τον διαιτητή Μήτσιο που σωστά διέκοψε το παιχνίδι προσωρινά στο 75', βλέποντας ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν επικίνδυνος για τους ποδοσφαιριστές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Έβαλε τέσσερα γκολ και έκανε την ρεβάνς τυπική διαδικασία, σε ένα παιχνίδι με αρκετές «ειδήσεις». Δύο γκολ ο Φορναρόλι, ντεμπούτο Σο με γκολ, πρώτη εμφάνιση για τους Δώνη και Αποστολόπουλου που είχε και δοκάρι!

Το χαμόγελο του Σο βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο, πάντως, πραγματικά τα έλεγε όλα...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα