Ο κορονοϊός «χτύπησε» και την παραδοσιακή συναυλία του Ρέμου στην Μύκονο (vids)

Gazzetta team
Ο κορονοϊός «χτύπησε» και την παραδοσιακή συναυλία του Ρέμου στην Μύκονο (vids)
Η απίστευτη πτώση στις αφίξεις στην Μύκονο έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή σχεδίων για την παραδοσιακή συναυλία του Αντώνη Ρέμου.

Μπορεί η Ελλάδα να δείχνει οτι τα καταφέρνει καλά με την πανδημία του κορονοϊού, ανοίγοντας έστω και με αυστηρά μέτρα τις πύλες του τουρισμού για φέτος, ωστόσο τίποτα δεν θυμίζει τα προηγούμενα καλοκαιριά.

Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα νησί όπως η Μύκονος που με το που έπιαναν οι πρώτες ζέστες, γέμιζε από κόσμο, με τα ξέφρενα party να γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Αντιθέτως, τα πράγματα τώρα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς μία μικρή κίνηση υπάρχει μόνο Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές, με τις υπόλοιπες μέρες να θυμίζουν συνθήκες... χειμώνα.

Η πτώση στις αφίξεις

Χαρακτηριστικά τις καταστάσεις, είναι τα στοιχεία που έφερε στην δημοσιότητα το protothema.gr και αντικατοπτρίζουν πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στο νησί των ανέμων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις επισκεπτών από τη Μύκονο με πτήσεις από εσωτερικό και εξωτερικό ανήλθαν στις 18.000 και 12.000 αντίστοιχα.

Νούμερα, αν μη τι άλλο, απογοητευτικά, αφού πέρυσι την ίδια περίοδο 156.000 άνθρωποι ήρθαν και έφυγαν από το Νησί των Ανέμων.

Φυσικά για τον Ιούνιο, ούτε λόγος να γίνεται καθώς μόλις 27 άνθρωποι πήγαν εκεί, ενώ πέρυσι είχαν ταξιδέψει 165.310.

Η συναυλία του Ρέμου

Το κλίμα αυτό, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έχει φέρει ανακατατάξεις και στιο επιχειρηματικό κομμάτι του νησιού, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παραδοσιακή πλέον συναυλία του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο που αποτελούσε το μεγάλο event του καλοκαιριού που γινόταν στα τέλη Ιουλίου.

Εκεί, δεκάδες Έλληνες και ξένοι κροίσοι ξόδευαν χιλιάδες ευρώ για να ακούσουν τον Έλληνα τραγουδιστή, με την εφορία τα τελευταία χρόνια να δίνει δυναμικό παρών.

Με την κατάσταση όμως που επικρατεί φέτος, αποφασίστηκε να μην γίνει. Ή τουλάχιστον να μην γίνει στα τέλη Ιουλίου όπως γινόταν, με την επικρατέστερη ημερομηνία να είναι η Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Και λέμε επικρατέστερη, καθώς όλες οι πλευρές που εμπλέκονται θέλουν να δουν τί κατάσταση θα επικρατεί εκείνη την περίοδο στο νησί. Κάτι που σημαίνει οτι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνει και καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ