Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα

Gazzetta team
Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα
Η βελγική δικαιοσύνη «άναψε» το πράσινο φως για την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα.

Την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Βρυξελλών, ο Γιάννης Λαγός πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα και έχει ως τη Δευτέρα προθεσμία για έφεση. Αν δεν εφεσιβάλλει την απόφαση θα φτάσει στην Ελλάδα σε 7-10 μέρες.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνει ότι υπάρχει δικαίωμα προσφυγής μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ επισημαίνει ότι «για προφανείς λόγους ασφαλείας η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών

«Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκαν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του I. Λ., η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ .: Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο.

Η διάρκεια της προσφυγής λήγει έως τη Δευτέρα.

Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι στις 28 Απριλίου, ο Ιωάννης Λαγός ανακρίθηκε στο ολλανδόφωνο δικαστήριο των Βρυξελλών. Επισημαίνεται ότι δεν αποδέχτηκε την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές και αποφασίστηκε να τεθεί υπό κράτηση.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών είχε υπογραμμίσει ότι εντός 15 ημερών θα υπάρξει απόφαση σχετικά «με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» διευκρινίζοντας ότι «η ημερομηνία της ακρόασης δεν είναι ακόμη γνωστή και θα ανακοινωθεί αργότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ