Άγκυρα: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου (pics & vid)

Gazzetta team
Άγκυρα: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου (pics & vid)
Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση, που διήρκεσε 45 λεπτά, ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν

Συνάντηση και με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε αμέσως μετά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, συζητήθηκαν διμερείς και ευρωτουρκικές σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και διεθνή ζητήματα.

Η συνάντηση ξεκίνησε τις 16:30, όπως είχε προγραμματιστεί, και πραγματοποιήθηκε στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας. Την κατ' ιδίαν συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών θα διαδεχθούν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ