Μαθητές στο Τέξας διώκονται για «παιχνίδι δούλων» που είχαν φτιάξει στο Snapchat για μαύρους συμμαθητές τους

Gazzetta team
Μαθητές στο Τέξας διώκονται για «παιχνίδι δούλων» που είχαν φτιάξει στο Snapchat για μαύρους συμμαθητές τους
Σύμφωνα με τους New York Times, οι μαθητές από το σχολείο Aledo είχαν βάλει τιμές στους μαύρους συμμαθητές τους, ενώ διαπιστώθηκε πως είχε πραγματοποιηθεί ρατσιστική παρενόχληση και μπούλινγκ μέσω ίντερνετ.

Πραγματικά η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί και είναι να απορεί κανείς με τα «πειραγμένα μυαλά» που υπάρχουν. Αντί να εκτονώνεται όσο πάει και γίνεται ακόμα πιο δραματική. Μαθητές στο Τέξας λοιπόν διώκονται γιατί είχαν φτιάξει ένα παιχνίδι «ανταλλαγής δούλων» στο Snapchat για μαύρους συμμαθητές τους.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι μαθητές από το σχολείο Aledo είχαν βάλει τιμές στους μαύρους συμμαθητές τους, άλλος άξιζε 1 δολάριο, άλλος 100 δολάρια, ενώ- το ακόμα χειρότερο της υπόθεσης- ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε πως είχε πραγματοποιηθεί ρατσιστική παρενόχληση και μπούλινγκ μέσω ίντερνετ.

Μιλάμε για ηλικίες 14 και 15 ετών, για να καταλάβετε.

Είχαν μάλιστα «βάλει» και ταμπέλες σε κάθε συμμαθητή τους. Άλλον τον αποκαλούσαν «αγρόκτημα», άλλον τον έβγαζαν σε δημοπρασία, ενώ στα σχόλιά τους ανέφεραν «αν τα μαλλιά του δεν ήταν τόσο άσχημα θα έπιανε περισσότερα λεφτά».

Η αστυνομία σε συνεργασία με το Aledo και το σχολείο διεξήγαγε έρευνα: «Αποφασίσαμε πως η ρατσιστική παρενόχληση και ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα. Όλο αυτό το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλο πόνο τόσο στις οικογένειες των μαύρων παιδιών αλλά και των υπολοίπων διαφορετικού χρώματος. Είμαστε βαθιά λυπημένοι» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που δεν θέλησε να γνωστοποιήσει τον αριθμό των εμπλεκόμενων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ