Αντιδράσεις για το «παραπάτησε και έπεσε ο 13χρονος» του Οικονόμου: «Έχει ζαρντινιέρες η Λάρισα;» (pics)

Gazzetta team
Αντιδράσεις για το «παραπάτησε και έπεσε ο 13χρονος» του Οικονόμου: «Έχει ζαρντινιέρες η Λάρισα;» (pics)
Σιγουριά του Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου για τον τραυματισμό του 13χρονου στην Λάρισα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Πολλές αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Λευτέρη Οικονόμου, χθες στην Βουλή, σχετικά με τις καταγγελίες για τον τραυματισμό 13χρονου στην Λάρισα κατά την διάρκεια ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ.

Θυμίζουμε οτι για την υπόθεση αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας, όμως ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσιάστηκε σίγουρος για το τι έγινε, πριν καν γνωστοποιηθεί κάποιο πόρισμα.

«Τέσσερις αστυνομικοί, λοιπόν, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αστυνομικό έλεγχο σε ομάδα νεαρών εντός του προαναφερθέντος πάρκου», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ουδέποτε αποκρύφτηκε η ταυτότητά τους, τουναντίον τη δήλωσαν ευθύς εξ αρχής. Καμία συμπλοκή δεν συνέβη, ούτε φυσικά κάποιος τραυματισμός ως επακόλουθο αυτής, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Αυτό που συνέβη είναι ότι τα νεαρά άτομα ενόψει του αστυνομικού ελέγχου άρχισαν να τρέχουν και ένας εξ αυτών, δυστυχώς, παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος».

Αντίδραση του ΚΚΕ

Η απάντηση του αυτή, προκάλεσε την απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ , Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος είπε: «Υπήρξε εμπλοκή –ας μου επιτραπεί ο όρος- με την έννοια της λαβής και της πτώσης. Και δεν είναι "σκοντάψαμε", κύριε υπουργέ, γιατί αυτά τα σκοντάμματα τα ξέρουμε δεκαετίες τώρα», ενώ συνεχίζοντας είπε: «Στις 30 Μαρτίου, στις 8.30΄ το βράδυ, δεκατριάχρονα παιδιά-μαθητές - που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα δέχτηκαν έφοδο από αστυνομικούς με πολιτικά, χωρίς διακριτικά, οι οποίοι μη γνωστοποιώντας την ταυτότητά τους άρχισαν να κάνουν έλεγχο στους μαθητές, τρομοκρατώντας τους. Έφτασαν στο σημείο να πετάξουν στο έδαφος ένα εξ αυτών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Υπέστη, δηλαδή, κάταγμα άνω άκρου».

Αντιδράσεις στα social media

Η απάντηση του Υφυπουργού, αλλά κυρίως η σιγουριά του την ώρα που η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media και ειδικά στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ