Στα ρεπορτάζ του Καραϊβάζ ψάχνουν απαντήσεις για την εκτέλεση: «Ακάλυπτοι» οι δράστες (vid)

Gazzetta team
Στα ρεπορτάζ του Καραϊβάζ ψάχνουν απαντήσεις για την εκτέλεση: «Ακάλυπτοι» οι δράστες (vid)
Τα ρεπορτάζ που είχε κάνει το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Καραϊβάζ θα ψάξει η ΕΛ.ΑΣ, ενώ εντύπωση προκαλεί οτι οι δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σοκαρισμένος παραμένει όχι μόνο ο δημοσιογραφικός κόσμος, αλλά ολόκληρη η κοινωνία από την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ χθες το μεσημέρι έξω από το σπίτι του.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος που για πάνω από τρεις δεκαετίες ήταν αστυνομικός συντάκτης έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας που του είχαν στήσει οι δύο δράστες που μόλις τον είδαν να παρκάρει το αυτοκίνητό του και να κατεβαίνει, άδειασαν πάνω του ένα γεμιστήρα, καθώς στο σημείο βρέθηκαν 12 κάλυκες.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνθρωπος που πυροβόλησε του έδωσε και την χαριστική βολή, λίγο πριν αναχωρήσουν με την μικρού κυβισμού μηχανή τους.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Από χθες το μεσημέρι λοιπόν, η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της.

Αρχικά, προσπαθούσαν να βρουν κάποιοι στοιχείο για τους δύο δράστες, ψάχνοντας τις κάμερες ασφαλείας που έχουν τα σπίτια γύρω από το σημείο της εκτέλεσης, αλλά και από τους δρόμους από τους οποίους διέφυγαν οι δύο εκτελεστές.

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς όλα δείχνουν οτι πρόκειται για πληρωμένο συμβόλαιο. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία.

Για αυτό και στην ΕΛ.ΑΣ σύντομα θα αρχίσουν να ξεψαχνίζουν τα ρεπορτάζ που έκανε το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιο από αυτά είχε... ενοχλήσει τόσο που να δοθεί εντολή εκτέλεσής τους.

Η σιγουριά των δραστών

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση στους άνδρες της αστυνομίας, είναι το γεγονός οτι οι δύο δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Όπως ανέφεραν τουλάχιστον τέσσερις μάρτυρες, δεν είχαν κάτι που να τα έκρυβε, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτοί μπορούν να δώσουν την περιγραφή τους ή αν τους είδαν από μακρινή απόσταση.

Πάντως θεωρείται σίγουρο πως στην ομάδα που ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν και άλλοι εκτός από αυτούς τους δύο. Πιθανότατα κάποιοι τον ακολουθούσαν από τη στιγμή που έφυγε από το Star.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ