Σκληροί χαρακτηρισμοί Τσίπρα για την επιγραφή στην Ακρόπολη: Κυβέρνηση αχρήστων και βέβηλων (pic)

Gazzetta team
Σκληροί χαρακτηρισμοί Τσίπρα για την επιγραφή στην Ακρόπολη: Κυβέρνηση αχρήστων και βέβηλων (pic)
Την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα έφερε η πρόβλεψη της συμφωνίας για τοποθέτηση επιγραφής με το όνομα της Λίνας Μενδώνη στην Ακρόπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην πρόβλεψη της συμφωνίας μεταξύ του Δημοσίου, του Ιδρύματος Ωνάση και της εταιρείας «Αριόνα» για τον ανελκυστήρα στην Ακρόπολη, να μπει μία επιγραφή με το όνομα της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στο ιστορικό μνημείο.

Στη σύμβαση της συμφωνία των τριών πλευρών και ειδικότερα στο άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά της δωρεάς» αναφέρεται το εξής: «Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του ανελκυστήρα πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης, δίπλα από τη σχετική επιγραφή που αφορά τη χορηγία των Ε.Ε. και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70Χ40 εκατ.), που θα αναφέρει: ‘Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη’ (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του ιδρύματος».

Σκληρή ανάρτηση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρα αντέδρασε με μια σκληρή ανάρτηση με την οποία αναφέρει: «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο. Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Αφού η κα Μενδώνη...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Η απάντηση της Λίνας Μενδώνη

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κάνοντας λόγο για «fake news» και «δολοφονία χαρακτήρος» από την αντιπολίτευση. Η ίδια δημοσιοποίησε φωτογραφίες των πινακίδων που θα αναρτηθούν στις οποίες δεν αναφέρεται το όνομα της ίδιας.

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ. Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών», ανέφερε η Λίνα Μενδώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ