Άδωνις Γεωργιάδης: «Πρότεινα να πάει το πρόστιμο στα 500 ευρώ για να πειστούν οι γιατροί» (vid)

Gazzetta team
Άδωνις Γεωργιάδης: «Πρότεινα να πάει το πρόστιμο στα 500 ευρώ για να πειστούν οι γιατροί» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε τον λόγο που πρότεινε την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής, για αύξηση του προστίμου σχετικά με την μέτρα για τον κορονοϊό, από τα 300 στα 500 ευρώ, προκάλεσε αντιδράσεις...

Αντιδράσεις που οδήγησαν τον Πρωθυπουργό στο να πάρει πίσω για δέκα μέρες την απόφασή του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να την κάνει πράξη αν δει πως δεν τηρούνται οι κανόνες που έχουν επιβληθεί.

Τον λόγο της αύξησης και το πως φτάσαμε σε αυτή, τον εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΣΚΑΙ.

«Για να πειστούν οι γιατροί»

Όπως αποκάλυψε λοιπόν η αύξηση αυτή, ήταν πρόταση του δικού του Υπουργείου και στόχο είχε να πειστούν οι γιατροί πως θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα.

«Η πρόταση για την αύξηση των προστίμων ήταν ένα κομμάτι των προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, κυρίως γιατί θέλαμε να δώσουμε στους γιατρούς μας και στην επιτροπή την αίσθηση ότι θα παρακολουθήσουμε πολύ αυστηρά την τήρηση των μέτρων. Γιατί αυτό χρειαζόταν για να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι μιλάμε σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το video στο 16:30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ