Έρχονται ανακοινώσεις για το πότε ανοίγει τί στην Ελλάδα

Gazzetta team
Έρχονται ανακοινώσεις για το πότε ανοίγει τί στην Ελλάδα
Ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε το πως θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξει τι μετά το lockdown.

Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών, οι διασωληνωμένοι, αλλά και τα κρούσματα του κορονοϊού, παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην χώρα, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ετοιμάσει τον οδικό χάρτη του ανοίγματος της οικονομίας.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, το πρωί της Παρασκευής στον αέρα της εκπομπής «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε οτι αρχές της επόμενης εβδομάδας (σ.σ Δευτέρα ή Τρίτη) θα ανακοινωθεί τι θα ανοίξει και πότε, με κάποιες λεπτομέρειες να έχουν ήδη γίνει γνωστές.

Αναφορικά με τα σχολεία για παράδειγμα, από χθες, η επιτροπή των ειδικών έχει εισηγηθεί να παραμείνουν κλειστά και να ανοίξουν το 2021, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει οτι η διασκέδαση θα μείνει κλειστεί μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν οτι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, ενώ όσον αφορά τα καταστήματα λιανικής υπάρχουν δύο ημερομηνίας. Η πρώτη είναι 14/12 και η δεύτερη μία εβδομάδα αργότερα.

Οριστικές αποφάσεις όμως θα υπάρξουν από τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών. Σίγουρα όμως, οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, δεν θα επιτραπούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ