«Όχι» των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα σχολείων και εμπορίου

Gazzetta team
«Όχι» των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα σχολείων και εμπορίου
Αρνητική φαίνεται να είναι η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα όλων των σχολείων, αλλά και των εμπορικών καταστημάτων -πλην του λιανεμπορίου!

Οι λοιμωξιολόγοι, μετά τη σύσκεψή τους σήμερα (3/12), αποφάσισαν να εισηγηθούν αρνητικά για το άνοιγμα όλων των σχολείων μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ αρνητική είναι η εισήγησή τους και για τα εμπορικά καταστήματα - πλην του λιανεμπορίου. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η επανεκκίνησή του δεν έχει αποκλειστεί, θα πραγματοποιηθεί, όμως, με αυστηρούς περιορισμούς.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το άνοιγμα των σχολείων πάει για το 2021, αφού, να θυμίσουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες (2/12) πως όποια απόφαση θα ληφθεί μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για την οριστική απόφαση.

Νωρίτερα, την Πέμπτη, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά ακόμη μία εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 π.μ. Κατ’ εξαίρεση, ωστόσο, από τις 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ μάρκετ.