Σε διάταξη μάχης τα ελληνικά πλοία απέναντι στο Oruc Reis: Αποκαλύφθηκαν 3 τουρκικά υποβρύχια (pics)

Gazzetta team
Σε διάταξη μάχης τα ελληνικά πλοία απέναντι στο Oruc Reis: Αποκαλύφθηκαν 3 τουρκικά υποβρύχια (pics)
Όσο η Τουρκία διατηρεί την ένταση, τόσο η ανεβαίνει η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων που αποκάλυψαν τρεις φορές τα υποβρύχια της γειτονικής χώρας.

Από τη στιγμή που η Τουρκία δεν δείχνει καμία διάθεση για αποκλιμάκωση και κάνει οτι μπορεί για να μεγαλώσει την ένταση, με τις κινήσεις του Oruc Reis, οι ελληνικές δυνάμεις ανεβάζουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους.

Κάτι που φαίνεται και από την κίνηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να δώσει για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, το καλοκαίρι, φωτογραφίες του ελληνικού στόλου σε πλήρη παράταξη.

Στις εικόνες αυτές λοιπόν φαίνονται 5 πολεμικά πλοία σε διάταξη μάχης, όπως λένε πηγές του Υπουργείου, να έχουν στήσει κατά κάποιο τρόπο ένα τείχος 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, στο όριο δηλαδή της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνη.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη, περίπου στις 10 το πρωί, για δεύτερη φορά σε διάστημα 48 ωρών, το Oruc Reis έσπασε το όριο των 12 ναυτικών μιλίων της δυνητικής ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης και έφτασε σε απόσταση 9 ναυτικών από το Καστελλόριζο. Σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης βρίσκονταν παραταγμένα πέντε ελληνικά πολεμικά πλοία.

Το... υποβρύχιο κυνηγητό

Εκτός όμως από την ένταση που υπάρχει στην επιφάνεια της θάλασσας με τα ελληνικά πλοία, τα τούρκικα και το Oruc Reis, ανάλογο κλίμα υπάρχει και κάτω από αυτή. Εκεί λαμβάνει χώρα ένα κυνηγητό των υποβρυχίων των δύο χωρών, όπου τα τουρκικά δίνουν μάχη προκειμένου να μην εντοπιστούν από τα ελληνικά συστήματα.

Κάτι όμως που σύμφωνα με το δημοσίευμα του site protothema.gr, δεν κατέστη δυνατό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από την Δευτέρα έως και σήμερα οι δυνάμεις του ναυτικού έχουν εντοπίσει τουλάχιστον τρεις φορές τουρκικά υποβρύχια να κινούνται στην χώρο της εμβέλειας τους, χρησιμοποιώντας τις ανθυποβρυχιακές τους συσκευές, τα sonar τους δηλαδή, και τα radar τους αλλά και από ελικόπτερα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ