Πέτσας: «Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός στις εκκλησίες»

Gazzetta team
Πέτσας: «Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός στις εκκλησίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει με τις εκκλησίες που θα είναι ανοιχτές για κάποιες ώρες την μεγάλη εβδομάδα.

Χωρίς ξεκάθαρη απάντηση για το θα γίνει με τις ανοιχτές, για τουλάχιστον δύο ώρες, εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα, ήταν η τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μίλησε για το θέμα, λέγοντας: «Η εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η Ιερά Σύνοδος έχει αναλάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία να υπάρχει διευθέτηση για τις μέρες κορύφωσης που είναι από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά.

Όσον αφορά το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα για να μην υπάρχει συνωστισμός, υπενθυμίζοντας πως δεν υπάρχει ειδική μετακίνηση για τις εκκλησίες, αλλά μπορεί κάποιος όταν κάνει έξοδο από το σπίτι του, μπορεί να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία, περνώντας από την εκκλησία.

Αυτό που θα φροντίσουμε σε συνεργασία με την εκκλησία είναι να μην υπάρχει συνωστισμός πάντα λέγοντας οτι αυτό το διάστημα μένουμε στο σπίτι και δεν πηγαίνουμε στις εκκλησίες».