Νέο μέτωπο με την εκκλησία: Προβληματισμός για τις ανοιχτές πόρτες (vid)

Gazzetta team
Νέο μέτωπο με την εκκλησία: Προβληματισμός για τις ανοιχτές πόρτες (vid)
Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για ανοιχτές εκκλησίες, έστω και για περιορισμένες ώρες, προκαλεί νέο πονοκέφαλο.

Ένα νέο... πονοκέφαλο καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Πάνω που ανακοινώθηκαν τα νέα αυστηρά μέτρα για την αποτροπή της μαζικής εξόδου προς την επαρχία, δημιουργήθηκε νέο μέτωπο με την εκκλησία.

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος γνωστοποίησε πως οι ναοί μπορεί να λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο κατά την Μεγάλη Εβδομάδα θα ανοίγουν για δύο ώρες, από τις 11:00 έως και τις 13:00, με εξαίρεση την Μεγάλη Παρασκευή που θα είναι από τις 13:00 μέχρι και τις 17:00.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο προβληματισμός σε όλους τους υπεύθυνους είναι μεγάλος, καθώς ελοχεύει τεράστιος κίνδυνος για την εξάπλωση του κορονοϊού. Κάτι που κανείς δεν θέλει, ειδικά στο κρίσιμο που βρισκόμαστε αυτή την περίοδο.

Με δεδομένο οτι βρισκόμαστε σε μία χώρα που η θρησκεία παίζει μεγάλο ρόλο, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι μπορεί να γίνει. Το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ουρές και συνωστισμός έξω από τους ναούς από τους πιστούς που θα θελήσουν να ανάψουν ένα κερί, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Ενδεικτικό του πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση από τους ιερείς, είναι τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

«Δεν θα υπάρξει συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες. Αλλά και αν γίνει, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτόν» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «εάν φανεί ότι δημιουργείται πρόβλημα, εδώ είμαστε να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις εκ νέου».

Λες και μπορεί η αστυνομία να μοιράσει το δυναμικό της σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και να μην υπάρξει συνωστισμός.