Έρχεται εξπρές κύμα κακοκαιρίας: Με βροχές, ισχυρές καταιγίδες ακόμη και χαλάζι (pics & vid)

Gazzetta team
Έρχεται εξπρές κύμα κακοκαιρίας: Με βροχές, ισχυρές καταιγίδες ακόμη και χαλάζι (pics & vid)
Κακοκαιρία αναμένεται την Παρασκευή (21/5), σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Αλλαγή του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (21/5), καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη ένα εξπρές κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την χώρα μας.

Το ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη θα φτάσει και στην χώρα μας και τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη θα καταφέρει να μετατοπιστεί προς τα νότια -νοτιοανατολικά τμήματα.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών που θα δημιουργήσουν έντονες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους και ψηλά στην ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, η κακοκαιρία δεν θα έχει διάρκεια και από το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην ανάρτησή του αναφέρει

«Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή στα ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο μας χάρτη είναι ένα γρήγορα κινούμενο ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη το οποίο θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας όπου σε συνδυασμό με την θερμή επιφάνεια θα δημιουργήσουν έντονη αστάθεια.

ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Βροχές, ισχυρές καταιγίδες ακόμη και χαλάζι είναι φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν μέσα στην Παρασκευή και για ένα 24ωρο περίπου. Οι πιο επικίνδυνες ώρες και λόγω εποχής είναι για την ξηρά το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ για θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές πρωί και βράδυ αντίστοιχα χωρίς όμως αυτό να είναι και απόλυτο. Στον δεύτερο χάρτη μας με τους χρωματισμούς αποτυπώνονται οι περιοχές με τα πιο έντονα φαινόμενα και αυτές είναι η Μακεδονία, η Θράκη και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. Ταυτόχρονα πολύ ισχυροί βοριάδες θα φυσήξουν σταδιακά μέσα στο Αιγαίο που θα ρίξουν πρόσκαιρα μεν αρκετά δε την θερμοκρασία.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και δεν ξεχνάμε τους κεραυνούς που χτυπάνε χαμηλά λόγω της φύσης των φαινομένων που αναπτύσσονται αυτή την εποχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ