Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία για τον ανεξέλεγκτο κινεζικό πύραυλο (pic)

Gazzetta team
Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία για τον ανεξέλεγκτο κινεζικό πύραυλο (pic)
Σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες στην Ελλάδα για τον ανεξέλεγκτο κινεζικό πύραυλο που μπαίνει στην ατμόσφαιρα της γης.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή στην Ελλάδα, από το βράδυ του Σαββάτου (8/5) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (9/5), καθώς ο διαστημικός πύραυλος της Κίνας που κατευθύνεται ανεξέλεγκτος στην ατμόσφαιρα της γης, αναμένεται να πέσει σε μία ζώνη επικινδυνότητας στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας γνωστοποιεί:

«Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το παραπάνω Κινεζικός Διαστημικός Πύραυλος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματά του αναμένονται να πέσουν κάπου 41.5Β και 41.5Ν παραλλήλου.

Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας το διάστημα επιφυλακής είναι από σήμερα Σάββατο 21:12 το βράδυ μέχρι την Κυριακή στις 12:46».

Η Κίνα έθεσε σε τροχιά στις 29 Απριλίου το πρώτο στοιχείο του διαστημικού σταθμού της με τη βοήθεια ενός πυραύλου φορέα Μεγάλη Πορεία 5Β -- του πιο ισχυρού και επιβλητικού κινεζικού πυραύλου.

Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αυτού, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά, πρόκειται να επιστρέψει στη Γη. Χάνει σταδιακά ύψος και το σημείο πρόσκρουσης της πτώσης του είναι προς το παρόν δύσκολο να προβλεφθεί.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως τα περισσότερα από τα συντρίμμια του πυραύλου θα καούν κατά την επιστροφή τους στην ατμόσφαιρα και είναι πολύ απίθανο να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά. Νωρίτερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως η Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ παρακολουθεί αυτό που αποκάλεσε ανεξέλεγκτη επανείσοδο του κινεζικού πυραύλου στη γήινη ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την τελευταία πηγή, το σημείο όπου ο πύραυλος θα εισέλθει και πάλι στην ατμόσφαιρα βρίσκεται κοντά στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο επισημαίνεται πως η είσοδός του μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος διαδρομών που καλύπτουν μεγάλα τμήματα του πλανήτη. Η Ελλάδα είναι στη ζώνη επικινδυνότητας και γι αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ