Εισήγηση λοιμωξιολόγων να ανοίξουν τα θερινά σινεμά

Gazzetta team
Εισήγηση λοιμωξιολόγων να ανοίξουν τα θερινά σινεμά
Νέα μέτρα χαλάρωσης εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Πότε ενδέχεται να ανοίξουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα και αθλητικές ακαδημίες.

Το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 του ίδιου μήνα, εισηγούνται προς την κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν για τα επόμενα βήματα προς την άρση του lockdown.

Η εισήγηση περιλαμβάνει επίσης την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 του μηνός.

Πιο αναλυτικά:

  • Στις 17 Μαΐου εισηγούνται να επαναλειτουργήσουν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους σε μικρά σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα και για τρεις εβδομάδες.
  • Στις 21 Μαΐου πρότειναν το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων, καθώς πρόκειται για ανοιχτούς χώρους επομένως ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μειώνεται.
  • Στις 28 Μαΐου οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ξεκινήσουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τις συναυλίες θα υπάρξει ειδικό πρωτόκολλο προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ότι εξετάστηκε να αποτελούν προϋπόθεση τα self test ή ακόμη και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ