Έφυγε ο «Μαύρος», ο ιδιοκτήτης της πιο διάσημης καντίνας στη Θεσσαλονίκη (vid)

Gazzetta team
Έφυγε ο «Μαύρος», ο ιδιοκτήτης της πιο διάσημης καντίνας στη Θεσσαλονίκη (vid)
Ο Νετζμί Σαλί, από τον οποίο είχε φάει όλη η Θεσσαλονίκη, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Βαρύ το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πιο διάσημος ιδιοκτήτης καντίνας, ο «Μαύρος». Ο Νετζμί Σαλί, όπως ήταν το όνομά του, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Όπως αναφέρει το thestival.gr «έφυγε» κρατώντας το χέρι της δεύτερης γυναίκας του, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του σπιτιού του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο «Μαύρος» ήταν ιδιοκτήτης της πιο διάσημης καντίνας και μάλιστα από τα σουβλάκια του είχε δοκιμάσει μέχρι και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Κομοτηνής και πήγε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Αρχικά βιοποριζόταν πουλώντας κουλούρια και το 1961 ξεκίνησε να πουλά σουβλάκι πάνω σε ένα καρότσι.

Η ποιότητά του και ο χαρακτήρας του τον οδήγησαν να ανοίξει καντίνα στη συμβολή των οδών Αμπελοκήπων και Ι. Γωγούση, στα σύνορα της Σταυρούπολης με την Επτάλοφο.

Από τον «Μαύρο» έφαγε όλη η Θεσσαλονίκη, πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού, ηθοποιοί, πολιτικοί, αθλητές, μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, δεξιοί και αριστεροί έτρωγαν στου «Μαύρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ