Πάμε για πρόωρη Ανάσταση: Τα μέτρα για Μ. Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο (vid)

Gazzetta team
Πάμε για πρόωρη Ανάσταση: Τα μέτρα για Μ. Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο (vid)
Κυβέρνηση και εκκλησία ήρθαν σε συμφωνία για την Μεγάλη Εβδομάδα με τα μέτρα να είναι πολύ πιο χαλαρά από πέρυσι.

Φαίνεται πως φέτος δεν θα έχουμε τις περσινές εντάσεις μεταξύ εκκλησίας και κυβέρνησης για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών το Πάσχα. Αυτό τουλάχιστον βγαίνει ως συμπέρασμα από την χθεσινή συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο...

Εκεί λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, είχαμε συναίνεση και υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την λειτουργία των ναών την περίοδο αυτό.

Το σημαντικότερο κομμάτι, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αφορά την Ανάσταση και πως θα γίνει αυτή.

Μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπίσκοπου λοιπόν, συμφωνήθηκε να γίνει νωρίτερα, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι το «Χριστός Ανέστη» να ακουστεί στις 21:00, ενώ θα δοθεί βάση στους εξωτερικούς χώρους, όπου θα επιτραπεί η παρουσία πιστών με μέτρα προστασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν θα γίνει και η περιφορά του Επιτάφιου, περιμετρικά των Ναών.

Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε για το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων προβλέπεται, ένας πιστός ανά 25 τ.μ. και έως 20 πιστοί συνολικά, όμως η ΔΙΣ θα ζητήσει για την Μεγάλη Εβδομάδα να πάει στο ένας πιστός ανά 15 τ.μ. και έως 100 συνολικά στους καθεδρικούς και τους μεγάλους ναούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Χριστούγεννα στις λειτουργείες υπήρχε όριο 50 ατόμων, όμως τώρα αυτό θα είναι αυξημένο, καθώς έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ