Lockdown: Έρχονται ανακοινώσεις για τα βήματα μέχρι την ολική χαλάρωση

Gazzetta team
Lockdown: Έρχονται ανακοινώσεις για τα βήματα μέχρι την ολική χαλάρωση
Μέσα στις επόμενες ημέρες έρχονται ανακοινώσεις για τα επόμενα βήμα της χαλάρωσης, με ορίζοντα την 14η Μαΐου.

Μπορεί τις προηγούμενες εβδομάδες να είχε καλλιεργηθεί μία αισιοδοξία περί χαλάρωσης του lockdown και άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να περάσουν στα χωριά τους, τις μέρες του Πάσχα.

Το σενάριο αυτό όμως, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν και έχει μπει οριστικά στο... ψυγείο. Σε αυτό συνηγορούν οι τελευταίες πληροφορίες και αυτό αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ειδικοί.

Παράλληλα, μετά τις τελευταίες συγκεντρώσεις στις πλατείες, υπήρξαν κάποιες φωνές από την μεριά των λοιμωξιολόγων που έλεγαν πως θα έπρεπε να ανοίξει η εστίαση, προκειμένου να υπάρξει ένα είδος αποσυμπίεσης της νεολαίας. Ωστόσο και αυτό δεν φαίνεται να προκρίνεται, πριν από το Πάσχα.

Οι ανακοινώσεις

Για αυτά τα θέματα, αλλά και τα επόμενα βήματα χαλάρωσης που θα γίνουν, ακόμα και εντός της εβδομάδας, αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Άλλωστε η μέρα που η χώρα θα ανοίξει για τον τουρισμό πλησιάζει και δεν γίνεται να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα για τους επισκέπτες και διαφορετικά για τους πολίτες...

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, θα γίνει γνωστός ο οδικός... χάρτης που θα ακολουθήσει η χώρα για το άνοιγμα αυτό και ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα χωρισμένο σε τρία κομμάτια, με ισάριθμες ημερομηνίες.

Η πρώτη θα είναι αμέσως μετά το Πάσχα και η τελευταία στις 14 Μαΐου, με την επίσημη έναρξη του τουρισμού.

  • 4 Μαΐου
  • 10 Μαΐου
  • 14 Μαΐου

Αυτές οι ημερομηνίες θα αφορούν μετακινήσεις, εστίαση, απαγόρευση κυκλοφορίας, σχολεία, φροντιστήρια, αλλά και τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας που έχουν ακόμα λουκέτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ