Οδηγός η Πλατεία Βαρνάβα για την ΕΛ.ΑΣ: Μπλόκο και σε άλλες πλατείες (vid)

Gazzetta team
Οδηγός η Πλατεία Βαρνάβα για την ΕΛ.ΑΣ: Μπλόκο και σε άλλες πλατείες (vid)
Προβληματισμός επικρατεί με τις μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες και η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει σε εφαρμογή σχέδιο, αντίστοιχο με αυτό στην Πλατεία Βαρνάβα.

Απορία έχει προκαλέσει η απουσία της αστυνομίας από τις περιοχές που γίνονται καθημερινά κορονοπάρτι. Την απάντηση στο γιατί η αστυνομία ήταν απούσα από την Κυψέλη, το Περιστέρι και τις άλλες περιοχές όπου πολύς κόσμος μαζεύτηκε για ποτό στο χέρι χωρίς μάσκες και αποστάσεις, έδωσαν τόσο κυβερνητικές πηγές όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Εξηγώντας γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση της αστυνομίας στους χώρους όπου γίνονται κορονοπάρτι, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι περαιτέρω αστυνομική παρουσία θα οδηγούσε, ενδεχομένως, σε επεισόδια και μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και όσοι ήθελαν να κάνουν μετακόμισαν σε άλλα σημεία», ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές και αποκάλυψαν το σχέδιο για να αδειάσουν οι πλατείες.

«Θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αναζητηθούν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.

«Ο τρόπος για να παταχθούν τα φαινόμενα αυτά είναι κοινωνική τους απομόνωση. Η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα, λίγη υπομονή ακόμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ