Η chef που παρενοχλήθηκε από τον πρέσβη της Βενεζουέλας: «Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δείξω ωριμότητα» (vid)

Gazzetta team
Η chef που παρενοχλήθηκε από τον πρέσβη της Βενεζουέλας: «Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δείξω ωριμότητα» (vid)
H Ξένιας Μπουζαρανίδου μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από τον πρέβη της Βενεζουέλας και τις προτροπές που δέχθηκε από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αποκαλύψεις για την σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από τον πρέσβη της Βενεζουέλας, προέβη η Ξένιας Μπουζαρανίδου το πρωί της Παρασκευής στο Mega.

Για εκείνη, όλα ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια όταν και ξεκίνησε να δουλεύει εκεί...

«Το 2011 ξεκίνησα να δουλεύω στην πρεσβεία της Βενεζουέλα. Το 2012 ήρθε ο κ. Γκονζάλες και έκανε τη ζωή μας κόλαση. Όχι μόνο τη δική μου, και άλλων 4 γυναικών. Σε τέτοιο σημείο, που πήγαινα στη δουλειά και ήθελα να είμαι αόρατη. Να μη με βλέπει», συμπληρώνοντας πως ο πρέσβης έμπαινε με τα εσώρουχα στο χώρο που δούλευε, προσπαθώντας να την απομονώσει.

«Είχα την ατυχία επειδή δούλευα στο σπίτι, στην οικία του πρέσβη, να είμαι μόνη μου. Οπότε δεν ήταν πολύ εύκολο να αποφύγω το αφεντικό μου. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ισοπεδωτικό. Σε ισοπεδώνει σαν άνθρωπο και είναι κάτι που το κουβαλάς κάθε μέρα μαζί σου. Δεν φεύγει, δεν είναι κάτι που ξεπερνάς σε μια μέρα. Έκανα περίπου 7χρόνια για να το ξεπεράσω μέσα μου», είπε.

«Μου ζήτησαν να δείξω ωριμότητα»

Μάλιστα, αφού επιβεβαίωσε πως με παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα απομακρύνθηκε από την θέση του ο πρέσβης, αποκάλυψε πως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ της ζήτησε να δείξει πολιτική ωριμότητα και να μην δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα.

«Εκείνη την εποχή ήταν σε άνοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑΒενεζουέλα ήταν πολύ καλές. Ήταν προεκλογική περίοδος, οπότε το να έβγαινε ένα τέτοιου τύπου σκάνδαλο, θα αμαύρωνε ίσως την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την κ. Μπουζαρανίδου, από τις πέντε γυναίκες που κακοποίησε και παρενόχλησε σεξουαλικά ο πρέσβης της Βενεζουέλας, η ίδια και άλλη μια προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη. «Οι υπόλοιπες φοβήθηκαν» υποστηρίζει.

Αφότου αντικαταστάθηκε ο κακοποιητής πρέσβης, η σεφ απολύθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Μάλιστα, δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά, καθώς όταν πήγαινε σε νέους εργοδότες και αυτοί τηλεφωνούσαν στην τέως εργασία της, εκείνοι την δυσφημούσαν ως κακή υπάλληλο.

«Η απόφαση με δικαιώνει πανηγυρικά. Λέει ότι απολύθηκα λόγω της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που υπέστην. Επιδικάζει μια ηθική βλάβη, κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απόλυση» επισημαίνει.

«Εξοργίστηκα και βγήκα να μιλήσω. Ακούγοντας να μιλάνε για το θέμα τους πολιτικούς, χρησιμοποίησαν και τη δική μου υπόθεση. Απλά υποκρινόντουσαν. Υπέστη μια κακοποίηση, έκανα καταγγελία. Έγινε δικαστήριο, δικαιώθηκα. Και τα τελευταία χρόνια κανείς δεν εκτελεί την απόφαση του δικαστηρίου. Και εξοργίζομαι όταν ακούω τους πολιτικούς μας να λένε «βγείτε και μιλήστε». Μιλήσαμε. Και μετά; Τι θα γίνει μετά;» καταλήγει.