Καιρός: Ολοταχώς για άνοιξη, ηλιοφάνεια στη χώρα (χάρτης)

Gazzetta team
Καιρός: Ολοταχώς για άνοιξη, ηλιοφάνεια στη χώρα (χάρτης)
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο την Κυριακή (28/3) και η άνοιξη κάνει την εμφάνισή της.

Ο χειμώνας φαίνεται πως μας αφήνει οριστικά και οδεύουμε ολοταχώς για την άνοιξη. Η θερμοκρασία είναι σε ανοδική πορεία και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και την Κυριακή (28/3). Κάποιες αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα παρατηρηθούν το πρωί αλλά γρήγορα θα μετακινηθούν ανατολικότερα προς τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, θα υπάρχει ηλιοφάνεια και μόνο προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες είναι πιθανό κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών-απογευματινών ωρών σε τοπικό επίπεδο, στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και περισσότερο σε ορεινές περιοχές κατά μήκος της Πίνδου, να δώσουν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 3 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 3 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ