Μαγιορκίνης: «Τα self test δεν θα διαφέρουν από τα τεστ κύησης»

Gazzetta team
Μαγιορκίνης: «Τα self test δεν θα διαφέρουν από τα τεστ κύησης»
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε ότι τα self test θα είναι εύκολα και δεν θα διαφέρουν από το τεστ κύησης.

Εύκολο, γρήγορο και αξιόπιστο θα είναι το sef testing, όπως τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού.

Οπως εξήγησε ο καθηγητής, το self test δεν διαφέρει από το τεστ κύησης και σημείο-κλειδί αποτελεί η λήψη δείγματος από τη μύτη ή σάλιο και ο καθένας πρέπει να το κάνει μόνος του. Μάλιστα, επισήμανε ότι η διαδικασία εκμάθησης για το self test στο σπίτι μπορεί να γίνει μέσω βίντεο.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια σημείωσε περαιτέρω μικρή αύξηση, το ΕΣΥ πιέζεται, ενώ στα θετικά καταγράφεται η αύξηση των εξιτηρίων από τα νοσοκομεία, πρόσθεσε ο επίκουρος καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Στην Αττική η επιδημία παρουσιάζει μεγαλύτερη επιβάρυνση της τάξης του 20%, ενώ ήπια επιβάρυνση έχουμε στην Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι ένα στα είκοσι άτομα που θα κάνει τεστ θα βγει θετικό κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά υψηλή η επαφή μας με φορέα του ιού και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Το ηλικιακό προφίλ της επιδημίας παραμένει σταθερό τους τελευταίους δύο μήνες, με την ομάδα των 40-65 να οδηγεί την επιδημία και μετά να ακολουθεί η ομάδα των 18-39, ωστόσο όπως είπε, τελευταία παρατηρείται σημαντική επίπτωση στις ηλικίες 18 με 39.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ