Πάμε για επίταξη ιδιωτών γιατρών: Το φύλλο πορείας από την ΕΛ.ΑΣ και οι ποινές

Gazzetta team
Πάμε για επίταξη ιδιωτών γιατρών: Το φύλλο πορείας από την ΕΛ.ΑΣ και οι ποινές
Αναλυτικά το πώς θα γίνει η επίταξη και τι προβλέπονται σε όσους αρνηθούν.

Χωρίς αποτέλεσμα φαίνεται πως ήταν η τηλεδιάσκεψη του Βασίλη Κικίλια με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς παρατηρήθηκε διάσταση απόψεων αναφορικά με το αίτημα να συνδράμουν στα νοσοκομεία.

Το γεγονός οτι έχουν δηλωθεί μόλις 50 από τους 200 που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και με το τελεσίγραφο να έχει λήξει, πλέον η επίταξη των ιδιωτών γιατρών δείχνει ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Πώς θα γίνει

Εδώ και μέρες η Πολιτεία απευθύνει έκκληση για συνδρομή 200 Πνευμονολόγων, Παθολόγων και Αναισθησιολόγων με την ανάλογη αμοιβή βέβαια, όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Και αυτό γιατί 150 θέσεις έμειναν κενές, την ώρα που το Σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική είναι έτοιμο προς κατάρρευση.

Αν τελικά προχωρήσει η επίταξη, τότε σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, ένας αστυνομικός θα τους παραδώσει το φύλλο πορείας στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει και σε αυτό θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν, η ημερομηνία και η ώρα.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε περίπτωση επίταξης, δεν δικαιούνται χρηματική αμοιβή, σε αντίθεση με την περίπτωση που είχαν προσφερθεί εθελοντικά.

Οι εξαιρέσεις

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εξαίρεσης, αν κάποιος επικαλεστεί λόγους σωματικής ή ψυχικής υγείας.

Θα πρέπει όμως να πιστοποιούνται με το αντίστοιχο έγγραφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ