Μπάχαλο με τα δωρεάν rapid test: «Δεν υπάρχει οργάνωση, γίνονται στο πόδι», λένε οι φαρμακοποιοί (aud)

Gazzetta team
Μπάχαλο με τα δωρεάν rapid test: «Δεν υπάρχει οργάνωση, γίνονται στο πόδι», λένε οι φαρμακοποιοί (aud)
Τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί η εξαγγελλiα με τα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Από χθες το απόγευμα που ανακοινώθηκε η εξαγγελλία της κυβέρνησης για τα δωρεάν rapid test από τα φαρμακεία υπάρχει μεγάλη ένταση και αναβρασμός απο τους επαγγελματίες του κλάδου, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Λουράντου.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, μίλησε στο Θέμα 104,6 για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τονίζοντας πως κινήσεις σαν και αυτές δείχνουν να γίνονται πράγματα στο... πόδι και ζητώντας να μην απαξιώνεται ο ίδιος και οι συνάδελφοί του.

Μέχρι και την ώρα που βγήκε στον αέρα, ο κ. Λουράντος δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για το όλο θέμα, αγνοώντας παντελώς τις λεπτομέρειες. «Πως θα δοθούν σε εμένα; Πόσα θα δώσουν σε εμένα και πόσα στο δίπλα φαρμακείο; Θα πάρει τα ίδια ένα φαρμακείο που είναι στο κέντρο και ένα που είναι απόκεντρα. Πως θα παίρνουμε τα χρήματα; Ποιος θα πληρώνει; Με κωδικό του κράτους; Με ΕΟΠΥΥ; Με συνταγογράφηση;», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια όμως είπε και άλλα. «Ο φαρμακοποιός θα βάλει στο σύστημα οτι πήρατε το τεστ, οτι με αυτό το ΑΜΚΑ έχει αγοραστεί το συγκεκριμένο τεστ με τον συγκεκριμένο κωδικό. Βγαίνει θετικό και εργάζεστε κάπου. Θα το δηλώσετε;», αναρωτήθηκε.

«Το τεστ συμβάλει αποκλειστικά στην διαμόρφωση άποψης απέναντι στην πανδημία. Έκανα τόσα τεστ, έχω τόσα κρούσματα. Αν ο αριθμός είναι πλασματικός, τότε έχουμε στρέβλωση της πραγματικότητας. Δεν είναι το ζητούμενο να μάθει ο κόσμος αν είναι άρρωστος, αλλά να το ξέρει η πολιτεία, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», συμπλήρωσε.

«Δεν γίνονται οργανωμένα, γίνονται στο πόδι. Για αυτό κλείνουμε στα 500 κρούσμα και ανοίγουμε τα πάντα με 3.000 κρούσματα. Το παν είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα δεν έρχεται όταν δεν υπάρχει οργάνωση στην λήψη αποφάσεων», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ