«Μαϊμού» αστυνομικοί χτύπησαν ανήλικο επειδή νόμιζαν οτι χάλασε τα γκράφιτι του Ευρυτού (pics)

Gazzetta team
«Μαϊμού» αστυνομικοί χτύπησαν ανήλικο επειδή νόμιζαν οτι χάλασε τα γκράφιτι του Ευρυτού (pics)
Δύο άνδρες σταμάτησαν ανήλικους στην Αργυρούπολη και τους έκαναν έλεγχο, παριστάνοντας τους αστυνομικούς.

Ένα πολύ ανησυχητικό περιστατικό ήρθε στην δημοσιότητα από το notia.gr και αποκαλύπτει πως στην Αργυρούπολη έχει συσταθεί ομάδα... επιτήρησης των γκράφιτι με τους ήρωες του 1821 που δρα ανεξέλεγκτα.

Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα την Κυριακή, όταν δύο άνδρες επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο σταμάτησαν δύο ανήλικα αδέλφια που μόλις είχαν κατέβει από το λεωφορείο στην Λεωφόρο Κύπρο και κατευθύνονταν προς το σπίτι τους.

Ένας από τους δύο δράστες λοιπόν τα ρώτησε: «Εσείς μουτζουρώσατε τις ζωγραφιές με τους ήρωες του 1821», με τα δύο παιδιά να απαντάνε πως δεν έχουν καμία σχέση και να ρωτούν με την σειρά τους για το ποιοι είναι. Όταν εκείνοι είπαν πως είναι αστυνομικοί οι δύο ανήλικοι ζήτησαν ταυτότητα, καθώς το αυτοκίνητό τους δεν ήταν περιπολικό και δεν θύμιζε σε τίποτα υπηρεσιακό όχημα.

Τότε το ένα από τα δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών, δέχθηκε επίθεση με μπουνιές, πριν οι δύο άντρες εξαφανιστούν. Ωστόσο, τα θύματα είχαν προλάβει να συγκρατήσουν τις πινακίδες του οχήματος και λίγο αργότερα, συνοδεία του πατέρα τους, κατέθεσαν μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Όπως αναφέρει το notia.gr, ο ένας από τους δράστες είναι ένας 50χρονος ο οποίος δεν είναι κάτοικος Αργυρούπολης και φέρεται ότι ανήκει σε γνωστή «ομάδα επιτήρησης» που είχε εμφανιστεί σε παρέλαση του δήμου.

Μάλιστα φέρεται να είπε πως βρισκόταν με το άλλο άτομο, στην πόλη, χωρίς την υπόδειξη κανενός, για να προστατεύσουν από βανδαλισμούς την τοιχογραφία του Εύρυτου, μετά την πορεία της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ