Σάλος με τα γκράφιτι των ηρώων του '21 από τον «Εύρυτο»: Το ακροδεξιό παρελθόν του (pics)

Gazzetta team
Σάλος με τα γκράφιτι των ηρώων του '21 από τον «Εύρυτο»: Το ακροδεξιό παρελθόν του (pics)
Οι φωτογραφίες με ακροδεξιά γκράφιτι με την υπογραφή του Ευρυτού, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις για την απόφαση του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού να συνεργαστεί με έναν νεαρό γκραφιτά, προκειμένου να φιλοτεχνήσει τους τοίχους της περιοχής με τους ήρωες του 1821.

Ως εδώ τίποτα μεμπτό. Το... πρόβλημα ξεκινάει με το παρελθόν του νεαρού καλλιτέχνη, ο οποίο διαφήμισε και ο Δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Τιμούμε τους ήρωες μας Όπως ειχα ανακοινώσει ο Δήμος μας θα διοργανώσει σειρά θεματικών εκδηλώσεων και δράσεων για να...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κωνσταντάτος στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Μπορεί ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης που συμπληρώνει 200 χρόνια φέτος, να μην δημιουργούν κάποιο θέμα, όμως το ίδιο δεν ισχύει και για τα προηγούμενα σχέδια του Ευρυτού.

Ή τουλάχιστον για να είμαστε ακριβείς, αυτά που φέρουν την υπογραφή του. Αν όντως είναι δικά του και δεν αποτελεί κάποιο είδος συνωνυμίας, τότε ο δήμος συνεργάστηκε με ένα άτομο με ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις.

Και αυτό γιατί τα social media έχουν γεμίσει με παλιότερα σχέδιά του που καλούν σε κάψιμο όλων των τζαμιών, όπως αυτό που αναφέρει: «Κάτω τα χέρια από την Αγιά Σοφιά, κάψτε τώρα όλα τα τζαμιά».

Ένα άλλο που καλεί τους αριστερούς να αυτοκτονήσουν όπως ο Άρης Βελουχιώτης.

Υπάρχει και αυτό προς τιμή της γυναίκας που έχασε την ζωή της, στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα υπάρχει και μία φωτογραφία με έναν στόχο που αποτελεί σήμα των εθνικιστών, η οποία φέρει την υπογραφή «Ευρυτός» και μαζί το όνομα της ακροδεξιάς ομάδας Propartia.

Ο ίδιος πάντως με μήνυμά του στο Twitter ξεκαθάριζε οτι δεν είναι αληθινή η φωτογραφία που τον δείχνει να ζωγραφίζει το ναζιστικό σήμα, όμως για τα υπόλοιπα δημιουργήματα που έχουν την υπογραφή Ευρυτός αποφεύγει να πάρει θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ