Έκοψαν το ρεύμα σε ξεναγό που έχει να δουλέψει από το 2019: Το περσινό βοήθημα ήταν 1.800 ευρώ (vid)

Gazzetta team
Έκοψαν το ρεύμα σε ξεναγό που έχει να δουλέψει από το 2019: Το περσινό βοήθημα ήταν 1.800 ευρώ (vid)
Καταγγελία πως κόπηκε το ρεύμα σε ξεναγό που έχει να δουλέψει από το 2019 και το 2020 πήρε βοήθημα από το κράτος ύψους 1.800 ευρώ.

Μόνο θλίψη προκαλεί η είδηση που έρχεται από την Ρόδο, αλλά αναδεικνύει ένα πρόβλημα που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Εκεί λοιπόν, όπως μετέδωσε το Mega, κόπηκε το ρεύμα σε έναν ξεναγό, ο οποίος έχει να δουλέψει λόγω της πανδημίας από το 2019. Μάλιστα όπως ειπώθηκε, την χρονιά που μας πέρασε, το 2020 δηλαδή πήρε ως βοήθημα από την πολιτεία μόλις 1.800 ευρώ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του καναλιού, ο πρόεδρος Ξεναγών στη Ρόδο, Αλέξης Κολιάδης, τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ανάλογες περιπτώσεις συναδέλφων του που τους έκοψαν το ρεύμα και αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού.

«Νιώθω ντροπή ως πολίτης της χώρας. Αντιμετωπίζουμε ένα χρόνο αυτή την κρίση. Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, καμία βοήθεια στον κλάδο των ξεναγών. Η κατάσταση είναι τραγική. Πολλοί συνάδελφοι βιώνουν τέτοιες περιπτώσεις. Τελευταία φορά που πήραμε εισόδημα ήταν τον Οκτώβριο του 2019. Και το βοήθημα που πήραμε από το κράτος το 2020 ήταν 1800 ευρώ. Δεν ξέρουμε πως θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τα αρμόδια υπουργεία έταξαν στους ξεναγούς βοήθημα Γενάρη και Φλεβάρη, ωστόσο ακόμα δεν έλαβαν βοήθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ