Χαλάρωση lockdown: Τι ενδέχεται να ανοίξει 22 και 29 Μαρτίου, προς Απρίλιο η εστίαση (vid)

Gazzetta team
Χαλάρωση lockdown: Τι ενδέχεται να ανοίξει 22 και 29 Μαρτίου, προς Απρίλιο η εστίαση (vid)
Μέτρα χαλάρωσης εξετάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι. Σκέψεις για άνοιγμα σε κομμωτήρια, λιανεμπόριο και εστίαση.

Την Τετάρτη (17/3) το πρωί στις 10.00 συνεδριάζει εκτάκτως η υγειονομική επιτροπή -όπως έχει γίνει γνωστό νωρίτερα σήμερα- και αναμένεται να εξετάσει την χαλάρωση των μέτρων και του lockdown, προκειμένου να εκτονωθεί η συσσωρευμένη κόπωση των πολιτών, ενώ ασφυκτικές είναι και οι πιέσεις στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, η επαναφορά στην κανονικότητα σχεδιάζεται να γίνει σε τρεις φάσεις, σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης.

Σταδιακό άνοιγμα

Ο χάρτης εξόδου περιλαμβάνει αρχικά το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και κομμωτηρίων στις 22 Μαρτίου, με μέτρα προστασίας.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, θα ξεκινήσουν τα ψώνια με ραντεβού, στέλνοντας σε πενταψήφιο αριθμό μήνυμα, το οποίο θα έχει ισχύ για τρεις ώρες.

Τον Απρίλιο η εστίαση

Πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα, στις 12 Απριλίου, σχεδιάζεται -εκτός απροόπτου- να ανοίξει η εστίαση αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Στην έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων θα συζητηθεί και η χαλάρωση των SMS, όσον αφορά τον κωδικό «6», ενώ ενδέχεται να ληφθεί απόφαση για αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο που τώρα είναι στις 19:00.

Για να επιτευχθεί το σταδιακό άνοιγμα, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν αύξηση των στοχευμένων τεστ στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αυστηρή ιχνηλάτηση και αυξημένη ενημέρωση για τα ατομικά μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ