Lockdown: Συνεδριάζει την Τετάρτη η επιτροπή, επιταχύνεται η άρση των μέτρων

Gazzetta team
Lockdown: Συνεδριάζει την Τετάρτη η επιτροπή, επιταχύνεται η άρση των μέτρων
Αύριο (17/3) θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στο σύνολο στης χώρας και να αποφασιστεί η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορoνοϊό.

Η κόπωση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown και τα αυστηρά μέτρα, όπως όλα δείχνουν, φέρνει νωρίτερα την «χαλάρωση» κάποιων περιορισμών.

Συγκεκριμένα αύριο (17/3) στις 10:00 θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στο σύνολο στης χώρας και να αποφασιστεί η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή θα κάνει αξιολόγηση των μέτρων και θα εξετάσει σε ποια χρειάζονται αλλαγές.

Παράλληλα, αναμένεται να εξετάσει τον ορισμό ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων λαμβάνοντας υπόψιν τους υγειονομικούς παράγοντες.

Όπως είχε γίνει από χθες Δευτέρα γνωστό, κάποια μέτρα ενδέχεται να αλλάξουν, όπως πχ αν χρειάζεται να επικαιροποιηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19:00 το απόγευμα του Σαββατοκύριακου, η μετακίνηση εντός ακτίνας δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και μια σειρά από μέτρα που αποδείχθηκε δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη. Αυτά αναμένεται να συζητήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Έτσι, η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, ενδεχομένως να προγραμματιστεί για νωρίτερα, δηλαδή για τις 22 Μαρτίου, ενώ στο τραπέζι είναι και ενδεχόμενη χαλάρωση στα sms.

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, στόχος είναι η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνδυασμό με την αύξηση του εμβολιασμένου πληθυσμού που θα βοηθήσουν στην επαναφορά της καθημερινής μας ζωής στην προ πανδημίας εποχή.

Με αυτό τον τρόπο προαναγγέλλουν εμμέσως άρση του σκληρού lockdown και αλλαγή των περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ