Η ΕΔΕ για τον αστυνομικό με το «όπλο», καταλήγει πως τελικά ήταν γάντια

Gazzetta team
Η ΕΔΕ για τον αστυνομικό με το «όπλο», καταλήγει πως τελικά ήταν γάντια
Η έρευνα της αστυνομίας καταλήγει στο συμπέρασμα οτι ο αστυνομικός κρατούσε γάντια και όχι όπλο.

Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα για μία από τις υποθέσεις που είχε διαταχθεί ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τα όσα ακολούθησαν της επεισοδιακής μεγάλης συγκέντρωσης στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για την περίπτωση του αστυνομικού που είναι συνοδηγός σε ένα μηχανάκι και φέρεται να κρατάει κάτι στο χέρι του που παραπέμπει σε όπλο.

Η εικόνα από το video που κυκλοφόρησε, προκάλεσε μεγάλο ντόρο στα social media, αναγκάζοντας τις αρχές να την ερευνήσουν. Το συμπέρασμα της έρευνας αυτής, όπως αναφέρει στο vima.gr ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, είναι οτι αυτό που κρατάει δεν είναι όπλο αλλά τα υπηρεσιακά του γάντια.

Κάτι που σύμφωνα με τα στελέχη της αστυνομίας που επικαλείται το ρεπορτάζ, φαίνεται «να επιβεβαιώνεται από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι αλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει «σχήμα», να μοιαζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει. Κατι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».

Υπηρεσιακοί παράγοντες σημειώνουν ότι η αναφορά του αστυνομικού επιβεβαιώνεται κι από άλλες μαρτυρίες, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι στην κατεύθυνση που κρατά τεντωμένο το χερι του δεν υπήρχαν πολίτες ώστε να τους «σημαδεύει». Όπως εξάλλου στην εξέλιξη της κίνησης της μοτοσυκλέτας που φαίνεται ν' ακολουθεί την πορεία που υποδεικνύει ο ένστολος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα, η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει πλήρης διακρίβωση του συμβάντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ