Υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Χειροκροτούν την ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια, αλλού έχουν λαστιχένιες σφαίρες»

Gazzetta team
Υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Χειροκροτούν την ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια, αλλού έχουν λαστιχένιες σφαίρες»
Με ένα κείμενο 14ων σελίδων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να απαντήσει στα όσα ακούστηκαν την Παρασκευή στην Βουλή.

Την δική της απάντηση στα όσα ακούστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή, την Παρασκευή, επιχείρησε να δώσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ένα κείμενο 14ων σελίδων, το οποίο έχει ως τίτλο «Μόνο 26 σταχυολογημένα ψέματα, ανακρίβειες, fakenews, μισές αλήθειες και συκοφαντίες από τα άφθονα Δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία, που αναφέρθηκαν και στη συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία».

Σε αυτό λοιπόν αναφέρονται οι ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ και από κάτω υπάρχει η απάντηση της αστυνομίας, όπου επισημαίνει το ψέμα που θεωρεί οτι ειπώθηκε και αναφέρει την δική της... αλήθεια.

Από τα 26 αυτά κομμάτια ξεχωρίζουν 3, με το πρώτο να είναι το γεγονός οτι το 2020 υπήρξε μείωση της παραβατικότητας στην Αττική, την ώρα που ένα μεγάλο μέρος της περασμένης χρονιάς υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας και αρκετός κόσμος δεν έβγαινε από το σπίτι.

Το άλλο κομμάτι αφορά την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: «Φτάσατε στο σημείο να μας πείτε ότι δεν συμφωνείτε με το απόφθεγμα ότι η βία προκαλεί βία και τι μας είπατε; Ότι ο διάλογος προκαλεί διάλογο. Δηλαδή, διάλογο θα κάνουν από αύριο τα ΜΑΤ και η ομάδα ΔΡΑΣΗ, σε διάλογο θα καλούνε;».

Εκεί λοιπόν το Υπουργείο επισημαίνει οτι το 99% του έργου της ΕΛ.ΑΣ πλην του οργανωμένου εγκλήματος, είναι συνεννόηση, είναι έμπρακτα ή ήπια αστυνόμευση, επαναλαμβάνοντας μία ατάκα που έχει γίνει viral εκ νέου το τελευταίο διάστημα με τα περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς: «Οι πολίτες τις βλέπουν και είναι δίπλα τους σε κάθε γειτονιά της Αθήνας μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Γι αυτό χειροκροτούν στα Εξάρχεια, στον Α. Παντελεήμονα όταν περνούν».

Στο ίδιο κομμάτι μάλιστα γίνεται αναφορά για τον τρόπο καταστολής που χρησιμοποιούν άλλες χώρες: «Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία) γίνονται βίαια επεισόδια σε πορείες που έχουν απαγορευτεί για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας. Ναι, σε όλες τις χώρες έχουν απαγορευτεί πορείες και διαδηλώσεις για να αποφευχθεί η διάδοση του ιού. Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, άνθρωποι έχουν ακρωτηριαστεί ή και πεθάνει. Οι Αστυνομίες για να διαλύσουν το βίαιο πλήθος δεν χρησιμοποιούν μόνο δακρυγόνες ουσίες και νερό, αλλά και λαστιχένιες σφαίρες, χειροβομβίδες καουτσούκ, άλογα και σκύλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ