Δήμαρχος Ξάνθης: «Ο συνωστισμός στην πλατεία ήταν σύμπτωση, δεν υπήρχε τίποτα οργανωμένο»

Gazzetta team
Δήμαρχος Ξάνθης: «Ο συνωστισμός στην πλατεία ήταν σύμπτωση, δεν υπήρχε τίποτα οργανωμένο»
Ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μίλησε για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην πόλη.

O δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού που δημιουργήθηκαν στην πόλη, όταν καραναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Παράλληλα ανέφερε πως όλη την εβδομάδα υπήρχε εορταστικό κλίμα στην Ξάνθη, σε μια πόλη που φημίζεται άλλωστε για το καρναβάλι της και τόνισε ότι «ο κόσμος μέσα στην εβδομάδα το διασκέδαζε ήρεμα. Είχαμε μουσική στους δρόμους, γιατί πρέπει να αλλάξει και η ψυχολογία μας». Μιλώντας για τα χθεσινοβραδινά, όμως, ο κ. Τσέπελης, τόνισε ότι «η νεολαία κατέβηκε στην πλατεία συμπτωματικά, αλλά αμέσως έγιναν από τα μικρόφωνα οι απαραίτητες συστάσεις και προτροπές για να σταματήσουν και, ειρηνικά, το πλήθος διαλύθηκε».

«Ήταν σύμπτωση, δεν ήταν οργανωμένο και τα παιδιά μας έφυγαν αμέσως»

«Ήταν σύμπτωση, δεν ήταν οργανωμένο και τα παιδιά μας έφυγαν αμέσως», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος εν συνεχεία δίνοντας την εικόνα της πανδημίας από την Ξάνθη, υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε κρούσματα», αναφέροντας ότι ήταν από τους πρώτους που πέρασαν την πανδημία. «Το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν όλοι πειθαρχημένοι από την αρχή, έχοντας το αίσθημα της ατομικής ευθύνης και ξεπεράσαμε αυτή την πανδημία από την αρχή, όλοι μαζί», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Τσέπελης, σημείωσε ότι «σήμερα θα είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς αν παρατηρηθούν τα ίδια φαινόμενα, η αστυνομία θα προτρέπει ευγενικά το πλήθος να διαλύεται» και κατέληξε ευχαριστώντας τους νέους ανθρώπους της πόλης που ακόμα και χθες, ήταν συνεργάσιμοι και διαλύθηκαν αμέσως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ