Αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην Αστυνομία: «Είναι εικόνες ντροπής και αλητείας, να κόψει ποπούς η ηγεσία» (vid)

Gazzetta team
Αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην Αστυνομία: «Είναι εικόνες ντροπής και αλητείας, να κόψει ποπούς η ηγεσία» (vid)
Ξεκάθαρη θέση υπέρ των πολιτών πήρε ο γ.γ της Ένωσης των Αστυνομικών Δ. Αττικής Σπήλιος Κρικέτος, μιλώντας για εικόνες ντροπής στη Νέα Σμύρνη.

Σαν τη φωνή της λογικής σε έναν παράλογο κόσμο, φαντάζουν τα όσα είπε ο Σπήλιος Κρικέτος το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τα όσα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις ντροπιαστικές εικόνες, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των πολιτών, αδιαφορώντας για το τί είχε προηγηθεί.

«Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας» τόνισε με νόημα.

«Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξεχάσαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κρικέτος έκανε λόγο ότι το γκλοπ που με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται όπως είπε.

Στη συνέχεια ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή και πως «ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό πρέπει να νιώθει ασφάλεια όχι τρόμο».

Τέλος, υποστήριξε, ότι όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτή την καταστολή και την βία «να σκεφτούν τι θα έκαναν αν ήταν στη θέση το παιδί τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ