Νέα μέτρα: Τι αλλάζει με το SMS 2 για τα σούπερ μάρκετ

Gazzetta team
Νέα μέτρα: Τι αλλάζει με το SMS 2 για τα σούπερ μάρκετ
Τα νέα μέτρα φέρνουν αλλαγές στην καθημερινότητα και επηρεάζουν όσα ίσχυαν μέχρι τώρα για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Δύο βασικές διαφοροποιήσεις προανήγγειλε χθες ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε ότι αφορά στα σούπερ μάρκετ και το sms με κωδικό 2 στο 13033.

Ειδικότερα, μετά την αποστολή με SMS στο 13033 η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, μίνι μάρκετ κ.λπ πραγματοποιείται: α) μόνο εντός του οικείου δήμου ή β) σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί κάποιος με το αυτοκίνητό του σε σούπερ μάρκετ μακρινού δήμου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Μπορεί όμως να μεταβεί με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή άλλο όχημα σε σούπερ μάρκετ, το οποίο βρίσκεται εντός του οικείου δήμου ή έως 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας του.

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 το απόγευμα. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Έτσι οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας φέρνουν αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία έκλειναν στις 17:00, για τις περιοχές που η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 18:00. Από τη στιγμή που η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 19:00, τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 18:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ