Μπάχαλο με την χιλιομετρική απόσταση για το SMS με κωδικό 2 και 3

Gazzetta team
Μπάχαλο με την χιλιομετρική απόσταση για το SMS με κωδικό 2 και 3
Πολλές «τρύπες» παρουσιάζουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ένας μικρός χαμός επικρατεί από χθες το απόγευμα που ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, της αυστηροποίησης του lockdown που θα επικρατούν στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που είναι σε βαθύ κόκκινο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος κλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» να δώσει κάποιες διευκρινήσεις, σχετικά με αυτές... Αρχικά ξεκαθάρισε πως ακόμα η αστυνομία δεν έχει πάρει στα χέρια της την σχετική απόφαση, προκειμένου να δώσει οδηγίες για το πως θα διενεργούνται οι έλεγχοι.

Οι κωδικοί 2 και 3

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε, αφορούσε τα SMS που θα έχουν κωδικό 2 και 3. Όπως ανακοινώθηκε εχθες, για αυτά επιτρέπεται η μετακίνηση εντός του Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία του πολίτη.

Αν και επανέλαβε οτι ακόμα δεν έχει πάρει την απόφαση για να ξέρει τις λεπτομέρειες, τόνισε πως εντός του Δήμου κάθε κάτοικος μπορεί να μετακινείται ελεύθερα είτε με τα πόδια, είτε με το όχημά του. Εκτός αυτού όμως, μπαίνει το όριο των 2 χιλιομέτρων.

Ωστόσο όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που είναι ανοιχτά. Και αυτό γιατί κάποιος για παράδειγμα μπορεί να πηγαίνει το αυτοκίνητό του στο συνεργείο που είναι εκτός Δήμου και σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και δεν θα μπορούν να τις επισκεφτούν κάτοικοι που δεν μένουν στον Δήμο. Ένας πολίτης που μένει στον Βύρωνα δηλαδή, δεν μπορεί να κατέβει στην Βαρβάκειο Αγορά για να ψωνίσει.

Σωματική άσκηση

Όσον αφορά την σωματική άσκηση τώρα, το SMS με τον κωδικό 6 δηλαδή, κάθε πολίτης με τα πόδια ή με το ποδήλατό του μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Survivor: Ο Acun «έδωσε» την Μαριαλένα, «μας είπε να διαλέξουμε εκείνη αντί του Σάκη» (vid)
MasterChef: Δυο παίκτες αντάλλαξαν… φιλάκια και καρδούλες πριν την δοκιμασία (vid)